Hon ersätter Birgitta i ”Hela Sverige bakar”

Vann guld i Matlagnings-OS

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Prisbelönta konditorn Elisabeth Johansson ersätter när corona stoppar Birgitta Rasmusson från ”Hela Sverige bakar”.

Inspelningarna av TV4-programmet genomfördes i maj.

– Aldrig hade jag kunnat ana att bakning kunde sätta igång så många olika känslor, säger hon i ett pressmeddelande.

Hon sitter i juryn för såväl Årets kock som Årets konditor. När hon själv tävlade i Matlagnings-OS 2004 resulterade det i en guldmedalj i konditorkategorin och en silvermedalj i sitt lag.

Nu tar Elisabeth Johansson, 54, plats i juryn i TV4:s ”Hela Sverige bakar” som spelades in i maj. Johansson ersätter omåttligt populära Birgitta Rasmusson som fyller 81 nästa vecka. Rasmusson blev snabbt en tittarfavorit när hon debuterade i ”Hela Sverige bakar”-juryn 2012 med sitt klassiska hyllningsuttryck ”rasande elegant” till särskilt lyckade bakverk, men på grund av coronapandemin tvingades hon i år att hoppa av sitt uppdrag.

Elisabeth Johansson längst till höger är nu jurymedlem i ”Hela Sverige bakar”, här tillsammans med jurykollegan Johan Sörberg och programledarna Tina Nordström och Johan Östling.
Foto: TV4
Elisabeth Johansson längst till höger är nu jurymedlem i ”Hela Sverige bakar”, här tillsammans med jurykollegan Johan Sörberg och programledarna Tina Nordström och Johan Östling.
Foto: Karin Wesslèn / TT NYHETSBYRÅN
Birgitta Rasmusson tvingas hoppa av sitt uppdrag på grund av coronapandemin.

– Det känns mycket konstigt. Jag har suttit i karantän i sex veckor för att jag skulle kunna vara med. Men TV4 har den policyn, att såna här gamlingar vågar man inte ta med, sa hon i samband med att TV4 stoppade henne från inspelningen.

Nu har jurymedlemmen Johan Sörberg, 52, istället fått Elisabeth Johansson vid sin sida i programmet som även i år kommer att ledas av Tina Nordström, 47, och Johan Östling, 46.

– Det ska bli superkul att säsongen snart är igång. Aldrig hade jag kunnat ana att bakning kunde sätta igång så många olika känslor. De tävlande har varit fantastiska som bakat i både extrem kyla och värme och överraskat oss med många spännande bakverk, säger Elisabeth Johansson i ett pressmeddelande.

Den nya säsongen av ”Hela Sverige bakar” har premiär onsdag 16 september 21.00 i TV4.

Publicerad:

LÄS VIDARE