Här hyllar vännen Avicii i Almedalen – ”Han är med genom musiken”

Av: Ebba Thornéus

Publicerad:
Uppdaterad:

VISBY. Inför en rörd Almedalspublik framförde artisten Sandro Cavazza den bortgångna superstjärnans Aviciis världshit ”Without you”.

– Det känns som att han är med genom musiken, säger Cavazza efteråt.

Onsdagen är Centerpartiets dag i Almedalen och innan partiledartalet hyllades den bortgånge artisten Avicii, vilket Aftonbladet tidigare berättat om.

Artisten Sandro Cavazza, som bland annat sjöng på den bortgångna superstjärnans världshit ”Without you”, klev upp på scenen strax före Lööf och efter framträdandet fick han en lång kram av partiledaren.

1 av 2 | Foto: Björn Lindahl.
Sandro Cavazza framförde Aviciis världshit ”Without you”.

– Det kände jättebra fantastisk, med detta vädret och med bandet. Det kunde inte ha blivit bättre, säger Sandro Cavazza efter framträdandet.

På frågan hur det kom sig att det blev just innan Centerpartiets tal svarar Sandro Cavazza följande:

– Det bara blev så. Så länge som det inte är SD så går allt an, säger han.

Tidigare i år kom beskedet att Tim Bergling, mer känd under artistnamnet Avicii, hittats död i Oman. Han sörjdes av en hel värld och Sandro Cavazza har tidigare berättat i intervjuer om sorgen efter sin vän och kollega.

”Kommer alltid dela detta”

Som avslutning valde Cavazza att framföra låten ”Without you” – som en hyllning till Tim – och efter önskan från C-ledaren själv.

– Vi pratade om ifall ”Without you” var för tidigt att spela, men hon gillar verkligen den låten och det gör jag med, och efter att jag tänkt på saken så kändes det som att det var dags, säger Sandro Cavazza och fortsätter:

– Men det var ganska tungt och nytt för mig. Det kommer ta flera år att processa detta men på något sätt så är det som att jag och Tim alltid kommer att dela detta och det blir alltid fint för mig att spela den låten.

”Som balsam för själen”

Cavazza säger samtidigt att månaderna efter vännens död varit tuffa.

– Det är som det är med sådan här sorg, det är svårt och tar lång tid. I början var det jobbigt och jag tog en paus i 2-3 månader, men nu känns det som att det är dags igen och som att han är med genom musiken.

– Det känns fint och blir som balsam för själen.

Vilket parti tycker mest som du? Gör Aftonbladets valkompass här!

Publicerad:

LÄS VIDARE