Mammans sjukdom nära att stoppa Gunilla

Iris, 92, inlagd på sjukhus

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Mammans sjukdom var nära att stoppade Gunilla Persson från att resa till Sverige inför ”Svenska Hollywoodfruar”.

Iris Persson opererades i USA för bara några dagar sedan.

– Jag ville inte åka när hon var nyopererad, säger Gunilla.

Gunilla Persson, 60, skulle varit på plats i Sverige redan i början av veckan för att marknadsföra den nya säsongen av ”Svenska Hollywoodfruar”.

Men mammans sjukdom stoppade allt tv-jobb.

Tv-profilen tvingades boka om resan från Los Angeles till Stockholm efter att hennes mamma Iris Persson, 93, diagnostiserats med en infektion och tvingats till operation.

– Hon har fått en sond inopererad så nu mår hon mycket bättre. Man ser hur hon kommer till liv för att hon får all den näring som kroppen behöver. Hon hade en svampinfektion i munnen och därför åt hon inte, säger Gunilla.

1 av 2 | Foto: MAGNUS SANDBERG
Gunilla Persson från Svenska hollywoodfruar

Ligger på sjukhus

Hollywoodfrun vågade inte lämna landet när mamman var nyopererad.

– Det tar tid att bli bra ifrån. Jag ville se att allting fungerade. Hon är på sjukhus men kommer skrivas ut endera dagen. Jag har vårdgivare, privat sjukvårdspersonal som sitter och håller hennes hand så att du hon aldrig någonsin, någon timme eller minut är ensam.

På onsdagen var Gunilla Persson till slut på plats i Stockholm för att medverka på TV3:s presskonferens inför höstens säsong.

– Jag var lite stressad inför resan men nu känns det bra att vara här. Jag stannar i Sverige en vecka, men jag vill inte vara borta från mamma längre än så.

Iris Persson har varit inlagd på sjukhus i flera omgångar de senaste åren.

”Det har varit en utav de värsta nätter jag någonsin upplevt och det är inte över än. Mamma har dött nästan två gånger”, skrev Gunilla Persson på Instagram förra året när mamman vårdades för oregelbunden hjärtrytm, njursten och mycket lågt blodtryck.

”Svenska Hollywood fruar” sänds på TV3 och Viafree på tisdagar.

Publicerad:

LÄS VIDARE