Polisen utreder Brooke Houts för djurplågeri

Djurrättsorganisationen Peta rasar

Av: Alex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Youtubestjärnan Brooke Houts har fått hård kritik efter att av misstag lagt upp en video där hon ses både skrika och slå sin hund.

Djurrättsorganisationen Peta rasar nu mot stjärnan – som samtidigt utreds för djurplågeri av polis.

”Jag vill förtydliga att jag inte är en djurplågare på något sätt”, skriver Brooke Houts på Twitter.

Youtubern Brooke Houts får hård kritik, från såväl följare som djurättsorganisationen Peta, efter att i tisdags publicerat ett videoklipp där hon både slår och skriker på sin hund, Sphinx.

I klippet säger Houts att hon försöker ”pranka” sin dobermann, men resultatet blir inte som hon har tänkt sig och det resulterar i att hon går till fysiskt angrepp mot hunden.

1 av 3 | Foto: YOUTUBE
Brooke Houts.

Videon, som lades upp av misstag, plockades sedan bort efter att flera personer riktat hård kritik mot Brooke Houts. Hon lade sedan upp en redigerad version av klippet, men även det fick tas bort då man redan hunnit sprida det första videoklippet på sociala medier. Det skriver bland annat People.

Petas vicepresident, Joel Bartlett, skriver i ett pressmeddelande som sajten tagit del av:

”Dessa människor behöver förstå att de inte kommer få några likes, följare eller prenumeranter, som de är så beroende av, om de kröker ett enda hårstrå på ett djur. Peta eftersträvar en nolltolerans-policy för alla som skadar sina djur i sociala medier”.

Houts: ”Ingen djurplågare”

Under fredagen skickade även djurrättsorganisationen Peta ut ett brev till flera stora sociala medier-plattformar och skrev att den här typen av videos är extremt farliga, eftersom det kan normalisera djurplågeri.

”De ökar risken för copycat-beteende hos människor som är desperata för att få publicitet och uppmärksamhet”, skriver man bland annat.

Polisen i Los Angeles har nu startat en utredning mot Brooke Houts, misstänkt för djurplågeri. På Twitter har hon själv uttalat sig om händelsen och säger att hon är ångerfull, samtidigt som hon betonar att hon aldrig skulle skada sin hund.

”Jag vill förtydliga att jag inte är en djurplågare på något sätt. Min hund blev inte på något sätt skadad av mitt beteende i detta videoklipp”, skriver hon bland annat.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN