Publicerad:
Uppdaterad:

Anhöriga rasar mot nya ”Joker”

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Anhöriga till offren i masskjutningen på en biograf i Colorado riktar hård kritik mot storfilmen ”Joker”.

I ett öppet brev till filmbolaget Warner Bros skriver de att de är oroliga över filmens skildring av hur en psykisk kollaps leder till våld.

Tolv personer dog och ett sjuttiotal skadades i masskjutningen som utfördes under en visning av Batman-filmen ”Dark knight rises” i Aurora, Colorado 2012.

Nu kritiserar anhöriga till offren filmen ”Joker” med Joaquin Phoenix i huvudrollen i ett öppet brev publicerat i Variety.

– När jag först såg filmtrailern blev jag helt förfärad. Och när jag grävde lite djupare och upptäckte att det finns så mycket onödigt våld i filmen fick jag kalla kårar, säger Sandy Phillips vars dotter Jessica dog i skjutningen till BBC.

1 av 2 | Foto: Niko Tavernise/AP/TT
Joaquin Phoenix spelar Jokern i filmen "Joker". Pressbild.

”Gör mig arg”

Hon fortsätter:

– Det gör mig bara arg att ett stort filmbolag inte alls tar ansvar för publiken.

I brevet skriver anhöriga att de inte ute efter att stoppa filmen, men att de är oroliga över att filmens budskap kan påverka de som ser den. De vädjar till Warner Bros att uttala sitt stöd för strängare vapenlagar i USA.

Hyllades i Venedig

”Joker” har premiär i USA den 4 oktober. Filmen fick åtta minuters stående ovationer vid världspremiären på filmfestivalen i Venedig i augusti och belönades med Guldlejonet för bästa film.

Masskjutningen i Aurora, Colorado, utfördes av James Eagan Holmes. När han klev in i biosalongen trodde publiken först att hans utklädnad var en del av ett pr-jippo för filmen.

Film, musik, tv, och kändisar - följ Nöjesbladet på Facebook

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN