TV3 i krismöte efter infekterade bråket i ”Svenska Hollywoodfruar”

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Tittarna rasade mot TV3 efter förra veckans program av ”Svenska Hollywoodfruar”.

I kväll fortsätter det infekterade bråket – och TV3 har tvingats se över avsnittet.

– Vi har verkligen tagit till oss av kritiken på fullaste allvar, säger Susanne Nylén, pressansvarig för ”Svenska Hollywoodfruar”.

En kritikstorm mot TV3 utbröt efter förra veckans avsnitt av ”Svenska Hollywoodfruar”.

I programmet gick Anna Anka till verbal attack mot Elena Belle. Anka kallade även Elena Belle för ”hora”. Ilskna tittare ifrågasatte hur dramat överhuvudtaget kunde sändas.

I kvällens program fortsätter det infekterade bråket. Anna Anka har synpunkter på hur pressfotograferingen ska genomföras och delar ut syrliga pikar mot såväl Elena Belle som Sofie Prydz. Anka slänger med håret och sätter en hand på höften, så att armbågen döljer Sofie Prydz.

– Varför känner du att du måste täcka mig?, frågar Sofie Prydz i programmet.

– Skit du i vad jag måste göra. Vill du vara med håll käften eller så kan du gå av, svarar Anna Anka.

TV3: ”En infekterad stämning”

Susanne Nylén, presschef för Nordic entertainment group där TV3 ingår, kämpar i programmet med att få tv-fruarna att samarbeta under fotograferingen.

– Det var en infekterad stämning och det var nog ganska tufft för alla inblandade den dagen. Det var en utmaning att lyckas genomföra fotograferingen, men det gick till slut, säger hon när Nöjesbladet når henne på telefon.

TV3 har tagit till sig av kritiken från förra veckan och sett över om säsongsavslutningen bör justeras.

– Vi har verkligen tagit till oss av kritiken på fullaste allvar och har därför sett över kvällens avsnitt med nya glasögon.

På vilket sätt?

– Genom att titta på om det är inom ramen för vad vi kan visa, men huruvida vi har gjort några ändringar eller inte är ingenting vi kommenterar.

Innebär det att det som visas av konflikten ikväll egentligen var längre från början?

– Det är en del som inte kommer med, men inget väsentligt som gör att man avviker från själva innehållet.

Hon poängterar att Hollywoodfruarna fått se programmen innan de förhandsvisats för journalister eller sänts på tv.

– De har inte framfört några önskemål på att något ska klippas bort.

1 av 6 | Foto: TV3
Ur ”Svenska Hollywoodfruar”.

Ställs krav på Hollywoodfruarna att de ska vara på ett visst sätt? Anna Anka till exempel, som väl är den som mest rör om i grytan.

– Det ställs inga sådana krav på dem. Det sker en diskussion innan kring vad som pågår i deras liv och vad som skulle kunna bli del av programmet, men just det som hände i förra veckans avsnitt och i kvällens avsnitt blev alla förvånade över. Det var inget någon hade förväntat sig skulle ske, säger Susanne Nylén.

Anka: ”Stark som Muhammed Ali”

Flera kändisar gick senare till hätsk attack mot Anna Anka på sociala medier. Därefter valde hon att i ett öppet brev be om ursäkt till Hollywoodfruarna och den svenska tv-publiken.

Hollywoodfruarna har erbjudits samtal och stöttning av TV3.

– Vi har en kontinuerlig dialog med alla fruar och stöttar dem på det sätt som situationen kräver och som de behöver. Min upplevelse och förhoppning är att de fått den stöttning de känner att de behöver, säger Susanne Nylén.

Anna Anka själv upplever att förra veckans kaos har börjat lägga sig. Förväntningarna är på topp inför kvällens program.

”Jag känner mig stark som Muhammed Ali – jag dansar som en fjäril och kan, eventuellt, stinga som ett bi”, skriver hon i ett mejl till Nöjesbladet.

”Svenska Hollywoodfruar” sänds i kväll klockan 21.00 på TV3 och Viafree.

Publicerad:

LÄS VIDARE