Publicerad:
Uppdaterad:

Familjens revansch – efter mammans tragiska bortgång

Får hjälp i ”Sofias änglar”: ”Överväldigad”

Av: Andreas Ekström, Cornelis Rikken

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter mamma Annas tragiska död beslutade sig maken Magnus och döttrarna Moa och Maja för att flytta.

Men det visade sig snart att det nya huset led av många brister.

I onsdagens avsnitt av ”Sofias änglar” får familjen äntligen en efterlängtad nystart.

– Jag är överväldigad, säger pappa Magnus i programmet.

Magnus och Annas förhållande började som en tonårsromans.

I sin ungdom reste de mycket och upplevde världen tillsammans. Några år senare fick de döttrarna Moa och Maja.

Men kärlekssagan tog en tragisk vändning när Anna plötsligt började må psykiskt dåligt. Hon blev upprepade gånger tvångsinlagd på grund av sina återkommande depressioner. Oron för hennes mående gjorde att Magnus i sin tur drabbades av utmattningssyndrom.

I november 2017 hände det som inte fick hända. Anna tog sitt liv.

– Hon var fenomenal på att spela glad, men här inne var hon en helt annan person, berättar han i ”Sofias änglar” och pekar mot bröstet.

1 av 3 | Foto: Kanal5 och Dplay

Flyttade för att få en nystart

I programmet frågar Johnnie Krigström, målare och programledare, Magnus hur de senaste åren varit. Han beskriver dem som ett helvete.

– Hon har haft ett helvete på sitt sätt och vi har haft ett helvete på vårt vis. Jag vet att jag satt i soffan där hemma och hade precis gått upp. Jag skulle göra tre saker, slå en drill, äta frukost och googla upp en sak. Det var som ett livsavgörande beslut. Det kändes som om jag hade en hårfön inmonterad i hjärnan, det bara brände. Sedan hade jag svårt för att vända mig och fick hålla mig för att sakta vända på mig, säger han i programmet.

Efter tragedin klarade Magnus inte längre av att bo kvar i familjens dåvarande boende och de bestämde sig för att flytta i hopp om en nystart.

– Det var så många minnen från huset så när Anna väl gick bort ville jag inte bo kvar där. Det blev för jobbigt, säger Magnus i programmet.

Det visade sig dock att deras nya hus led av flera brister. Bland annat läckte det vatten från köksavloppet ner i krypgrunden. Dessutom saknade dottern Majas altandörr på övervåningen en balkong – något som har inneburit mycket oro för pappa Magnus.

Pappa Magnus: ”Omtumlande”

I onsdagens avsnitt av ”Sofias änglar” får Magnus, Moa och Maja äntligen uppleva en nystart på riktigt. Förutom att problemen med huset åtgärdas får familjen även en egen, efterlängtad, hönsgård.

När de får se slutresultatet blir de mållösa.

– Det är så omtumlande att se allting. Det har blivit så fantastiskt fint. Jag är överväldigad, säger en rörd pappa Magnus i programmet.

”Sofias änglar” sänds på onsdagar 21.00 i Kanal 5 och på Dplay.

Nöjesbladet har varit i kontakt med familjen som avböjer intervjuer.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN