Dogge släpper låt med Lill-Babs

”Kan vara sista låten hon hann spela in”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Dogge Doggelito släpper en ny låt – med Lill-Babs.

Före sin död hann hon spela in visduetten ”Vår kärlek” med rapparen.

– Hon kom till mig i Alby, hoppade ur sin vita range rover i högklackat och spelade in i min studio i källaren, säger han.

När Dogge Doggelito, 43, släpper ett visalbum den 6 juni inkluderar det en av Barbro ”Lill-Babs” Svenssons allra sista låtar.

Lill-Babs, en av Sveriges absolut folkkäraste artister, dog tragiskt i cancer i april förra året, men innan dess hann hon besöka Dogges studio och spela in duetten ”Vår kärlek”.

– Jag sa det till Barbro att jag skulle göra en visskiva och att jag gärna ville ha med henne. Hon sa ja direkt, säger Dogge Doggelito.

– Det kan vara den sista låten hon hann spela in. Hon kom till mig i Alby, hoppade ur sin vita Range Rover i högklackat och spelade in i min studio i källaren.

1 av 2 | Foto: Carolina Byrmo
Dogge Doggelito

Lill-Babs råd

En första singel från det kommande albumet, ”Som en kung i Luthagen”, har redan släppts på Spotify, under namnet Douglas Léon som Dogge egentligen heter.

På visalbumet har han också jobbat med andra artister som Jack Vreeswijk, Wille Crafoord och Anna Sahlene, men inspelningen med Lill-Babs var extra minnesvärd.

– Hon sa så fina saker: ”Du ska bara göra din grej, då är så pass duktig på det du gör, du ska inte göra något annat, Dogge”. Det känns så fint att hon tog sig tid, säger Dogge om inspelningen.

– Det var fantastiskt att få jobba med henne, en av Sveriges största artister i nöjesbranschen. Hon hade ju varit med i 60 år. det är en dröm för mig som artist att få jobba med de bästa. Att få se henne på nära håll, se hur hon jobbade och tänker. Det var jättehäftigt, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE