Tom Hanks drabbad av coronaviruset

Av: Joakim Magnå, Sophie Stigfur

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett av Hollywoods tyngsta namn, skådespelaren Tom Hanks, har smittats av coronaviruset.

Även frun Rita Wilson är drabbad.

Nu skjuts inspelningen av den kommande storfilmen om Elvis Presleys liv upp.

”Inte så mycket mer man kan göra än att ta det dag för dag, inte sant?”, skriver Tom Hanks på Instagram.

Skådespelaren Tom Hanks och hans fru, skådespelaren och artisten Rita Wilson, har testat positivt för coronaviruset. Det meddelade skådespelaren på Instagram runt klockan 02, svensk tid.

Paret befinner sig just nu vid kusten i Queensland, Australien, där 63-åriga Tom Hanks medverkar i regissören Baz Luhrmanns kommande film om Elvis Presleys liv.

I inlägget på Instagram, som redan har gillats av drygt 1,2 miljoner människor och har fått nästan 100 000 kommentar, skriver Hanks:

”För att sköta saker på rätt sätt, vilket krävs just nu i det rådande världsläget, har vi testat oss för coronaviruset. Vi konstaterades ha testat positivt”.

Tom Hanks och hustrun Rita Wilson har smittats med coronaviruset.
Foto: AP
Tom Hanks och hustrun Rita Wilson har smittats med coronaviruset.

”Tar det dag för dag”

Paret har rest till olika områden i Australien och postat bilder från bland annat Sydney och Brisbane på sociala medier. Enligt Hanks smög symtomen sig på.

“Vi kände oss lite trötta, som om vi var förkylda, och lite värk i kroppen. Rita frös till och från. Lätt feber också”, skriver han i inlägget.

Bredvid texten har han lagt upp en bild på en plasthandske i en papperskorg.

“Vi kommer att bli testade, observerade och isolerade så länge som det krävs för allmänhetens hälsa och säkerhet. Inte så mycket mer man kan göra än att ta det det dag för dag, inte sant?”, skriver Hanks.

Daily Telegraph rapporterar att paret just nu befinner sig på Gold Coast University Hospital.

Storfilm skjuts upp

Enligt The Guardian har filminspelningen, som skulle påbörjats på måndag, nu avblåsts tillfälligt. Myndigheterna i Queensland har meddelat att de just nu genomför smittspårning i samarbete med regissören Baz Luhrmann. Alla som varit i närkontakt med paret kommer att isoleras.

Produktionsbolaget Warner Bros har gått ut med ett offentligt meddelande där man slår fast att hälsan för medarbetarna är högsta prioritet.

Kort efter att inlägget publicerats meddelade den amerikanske presidenten Donald Trump att man stoppar alla resande från Europa, förutom Storbritannien, från att komma in i landet under de kommande 30 dagarna.


PODD Så kan corona påverka det amerikanska presidentvalet

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om hur coronaviruset kan komma att påverka det amerikanska presidentvalet och hur det påverkar Donald Trumps möjligheter till att bli omvald. Gäst är Wolfgang Hansson, utrikespolitisk kommentator på Aftonbladet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

LÄS VIDARE

Publicerad: