Hiphopstjärnan Cardi B: ”Vill bli politiker”

Publicerad:

NÖJE

Cardi B har gjort succé de senaste åren med musiken.

Nu vill hiphopstjärnan satsa på en annan bransch.

”Jag tror att jag vill bli politiker”, twittrar hon.

Den hyllade och frispråkiga amerikanska rapparen Cardi B, som egentligen heter Belcalis Marlenis Almánzar, verkar ha siktet inställt på den amerikanska regeringen.

27-åringen har twittrat om sitt intresse för amerikansk politik och skriver:

”Jag tror att jag vill bli politiker”.

Cardi B
Foto: Jordan Strauss / AP
Cardi B

Vill se mer patriotism

Vidare förklarade hon att politikintresset växte ännu mer efter att hon tittat på dokumentärer om krig och säger att hon önskar att hon såg mer patriotism hos det amerikanska folket.

”Oavsett hur många vapen ett land har så behöver man människor! Hur ska man försöka gå emot ett land och möjligen starta ett krig när det här landet saknar patriotism? Jag hör knappt människor som hävdar att de älskar att vara amerikaner”, twittrar hon.

Cardi B säger att om hon går tillbaka till skolan och fokuserar så tror hon att hon kan bli en del av USA:s kongress och att hon har så många idéer.

”Jag behöver bara ett par år i skolan, så kan jag skaka om spelet”.

Visat politikintresse tidigare

Till hennes följare låter hon meddela att hon så småningom kommer att ladda upp en video eller hålla i en livechatt om hennes planer att satsa på politiken en dag och att hon har mycket att förklara kring sina tankar.

Det här är inte första gången som Cardi B visar att hon har ett politikintresse. I somras intervjuade hon senatorn och presidentkandidaten Bernie Sanders och i en intervju 2018 sa hon att hon älskar politik och är ”besatt av presidenter” och av ”hur systemet fungerar”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN