Övergrepp i Paradise hotel

Övergreppen i ”Paradise hotel” polisanmäls av kanalen

Vd:n stoppar säsongen – borta från Viaplay och Viafree

Av: 

Andreas Hansson

Stina Dahlgren

NÖJE

Övergreppen i ”Paradise hotel” har skapat starka reaktioner.

Nu polisanmäler kanalen händelsen – samtidigt har säsongen tagits bort från Viafree och Viaplay.

– Jag har i dag fattat beslut om att pausa ”Paradise Hotel” efter att ha nåtts av ny information som jag ser oerhört allvarligt på och avser gå till botten med, säger Anders Jensen, vd och koncernchef för Nordic Entertainment Group, i ett pressmeddelande.

Årets säsong av ”Paradise hotel” skakas av anklagelserna om övergrepp mot två deltagare.

Alla avsnitt har plockats bort från Viaplay och Viafree och nu meddelar tv-bolaget Nents vd Anders Jensen att hela säsongen pausas.

”Jag har i dag fattat beslut om att pausa ’Paradise hotel’ efter att ha nåtts av ny information som jag ser oerhört allvarligt på och avser gå till botten med”, säger han i ett pressmeddelande.

Rapporten om deltagaren Toby Johnsons övergrepp mot två deltagare har under tisdagen skapat starka tittarreaktioner. När Aftonbladet når Annie Dahlberg, 24, en av de utsatta deltagarna, bekräftar hon att det är en av anledningarna till att säsongen plockats bort.

– De har sagt att de ska kolla igenom allt en gång till och att de ska ta ned det just för att det är så starka reaktioner, säger Annie Dahlberg.

Kanalen polisanmäler

Jennifer Paatere, 23, som även hon utsattes för övergrepp, säger att produktionen hört av sig till henne och att de tillsammans med de utsatta kvinnorna vill polisanmäla händelserna.

– Jag har bara hört att de bestämt sig för att göra en polisanmälan mot Toby, och att de inte riktigt visste hur de skulle göra men att de kanske behövde ta vissa beslut, säger Jennifer.

Annie bekräftar att produktionen har hört av sig och att de tillsammans med henne och Jennifer kommer att göra en polisanmälan mot Toby.

– Det är så mycket känslor just nu, jag kan inte riktigt sätta ord på det, säger Annie Dahlberg som redan har blivit kontaktad av polisen.

Förutom polisanmälan kommer även Nent att tillsätta en intern utredning ”för att gå till botten med huruvida rutinerna brustit i hantering och övervakning under inspelningen”.

Aftonbladet har sökt Susanne Nylén, presschef för Nent som ansvarar för Viafree och Viaplay, som hänvisar till pressmeddelandet.

Toby Johnsons ursäkt

Aftonbladet har också sökt Toby Johnson om den polisanmälan som gjorts mot honom. På Instagram har han publicerat ett inlägg där han skriver om händelserna i programmet:

”Förlåt, jag vet att mitt beteende i höstas var fruktansvärt och vidrigt och jag har och mår skit över det varje dag. Jag har sen dess jobbat på mig själv, mitt beteende och mitt mående (till exempel nykterist sen fyra mån tillbaka). Det är allt jag kan göra, jag kan inte spola tillbaka tiden och ändra något hur mycket jag än hade velat. Men jag kan lova mig själv att bli en bättre person och göra bättre och det gör jag varje dag.”

Johan Cedersjö, programledaren för Sveriges Radio P1:s ”Medierna”, som var den första att uppmärksamma att ”Paradise hotel” plockats bort från streamingtjänsterna skriver på Twitter:

”Otrolig krishantering! Vänta ett halvår med att berätta. Försvara allt när det sänds, för att sedan ta bort hela katalogen. Om det nu inte är ett misstag att hela säsongen tagits bort, HUR är det möjligt att ingen dragit i nödbromsen under ett halvår? HALVA avsnittet är ju uppbyggt med dramaturgin att detta händer”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Måndagens hetaste match på Oddset: Sverige–Polen. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Den senaste säsongen är borttagen på Viaplay och Viafree.

Både Jennifer och Annie utsattes för vad de uppfattar som övergrepp av Toby Johnson under inspelningen av ”Paradise hotel”.

Foto: Nent / Viaplay
Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Övergrepp i Paradise hotel

LÄS VIDARE

Produktionsbolaget larmade aldrig om övergreppet i ”Paradise hotel”

ÄMNEN I ARTIKELN

Övergrepp i Paradise hotel

Paradise hotel

Viaplay

Viafree