Bachelor och Bachelorette

Efter rasistskandalen: Chris Harrison får inte leda ”Bachelor”

Av: 

Moa Malmqvist

Chris Harrison.
Chris Harrison.

NÖJE

Han försvarade en deltagares rasistiska uttalande.

Nu sparkas Chris Harrison från ”Bachelor in paradise”.

Istället tar David Spade över rollen som programledare.

Säsong sju av ”Bachelor in paradise” närmar sig och för första gången på 20 år får realityserien en ny programledare. Den tidigare Chris Harrison, 49, har nämligen fått sparken efter att han försvarade en deltagares rasistiska uttalanden i förra säsongen, skriver Us Weekly.

Harrison har lett den amerikanska realityserien sedan 2002, men tvingas nu lämna över stafettpinnen till ett gäng kändisar som ska turas om att leda programmet. Komikern David Spade, 56, är en av årets programvärdar.

Chris Harrison har också lett 16 säsonger av ”Bachelorette” men i mars publicerade ABC ett uttalande om att programledaren fått sparken. Uppsägningen kom till följd av rasistskandalen under den då pågående säsongen av ”Bachelor”. Harrison hoppade också av det sista avsnittet av ”Bachelor” efter skandalen.

Enligt nära källor till E News är han upprörd över beslutet och hoppas på att få återvända nästa år.

”Mina ord gjorde skada”

Enligt ABC ville tv-kanalen förnya ”Bachelorette” och bli mer inkluderande, och lät istället de tidigare deltagarna Tayshia Adams, 30, och Kaitlyn Bristowe, 35, leda programmet. Nu står det alltså klart att Harrison inte heller får leda kommande ”Bachelor”.

Den tidigare programledaren har tidigare bett om ursäkt för sitt uttalande, bland annat i ett uttalande på sin Instagram.

”Jag är så ledsen. Mina ord gjorde skada. Jag lyssnar och jag ber innerligt om ursäkt för min okunskap och den smärta jag orsakat”, skrev han.

Den sjunde säsongen av ”Bachelor in paradise” är planerad att ha premiär till hösten.

ANNONS EXTERN LÄNK

20% på nästan allt för alla club Lyko medlemmar! Gå med i klubben & handla här

Lyko SE

Publisert:

LÄS VIDARE

Realityrävarna: Lägg ner ”Paradise hotel” – ”otidsenligt och grisigt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Bachelor och Bachelorette