Publicerad:
Uppdaterad:

Stor hyllar Christer Sjögren – efter känslosamma mötet

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Christer Sjögren tolkade Stors ”Pappas låt” i ”Så mycket bättre”.

Efteråt bad rapparen honom att sjunga den igen.

– Det var mäktigt att få ett till privatuppträdande av självaste Christer Sjögren, säger Stor till Nöjesbladet.

Christer Sjögren bröt ihop när han pratade om sin pappa i ”Så mycket bättre”. Han skickade runt ett fotografi på sig själv och sin far och berättade öppenhjärtigt hur starkt deras band var.

När Ulises ”Stor” Infante Azocar förstod att legendaren från Vikingarna skulle tolka just ”Pappas låt”, blev det känslosamt även för honom. Ett tv-klipp på Stors egen pappa orsakade en smärre känsloexplosion.

– Det klippet har min mamma filmat. Han läser upp en dikt vid köksbänken. Det påminde mig mycket om min barndom, hur han gick runt hemma och läste dikter. Det blev en enorm stolthet när jag såg klippet och insåg att hela Sverige kan se det som jag sett hela mitt liv. Det var känsligt, förklarar Stor och fortsätter:

– Det var världens mysigaste dag. Lite jobbigt att man ska få fula gråtbilder, men Christers låt var den som berörde mig mest. Så fort han skickade runt den där bilden märkte jag att han tänkt efter och att det skulle bli väldigt grymt. Jag är tacksam för den upplevelsen.

Mötet som tittarna inte fick se

När kamerorna slocknat bad ville Stor höra låten igen.

– Det fanns en flygel i vardagsrummet, så när vi hade filmat färdigt bad jag honom att köra den igen. Då gjorde han det med glädje. Han spelade den och vi drack lite öl, säger Stor och fortsätter med vördnad i rösten:

– Jag tycker det var mäktigt, att få ett till privatuppträdande av självaste Christer Sjögren. Han gjorde den verkligen till sin egen låt. Det var grymt.

1 av 3 | Foto: TV4
Stor och Christer Sjögren i ”Så mycket bättre”.

Stor släppte ”Pappas låt” 2013, som en del av sitt andra album ”Shere Khan XIII”. Låten är en hyllning till alla närvarande pappor och ett hommage till Stors egen far, poeten Sergio Infante.

– Alla rappare har en ”Mamma, jag älskar dig-låt”, det handlar om att folk ofta växer upp med ensamstående mödrar som tar mycket mer ansvar, så det är logiskt. Men jag började tänka på de farsor som varit där, att de nästan aldrig får någon uppskattning. Jag har värsta farsan. Han har lärt mig så många saker, så det var ganska viktigt, säger han i programmet.

”Sjukaste dagarna i mitt liv”

Men ”Pappas låt” tog honom också två år att färdigställa. Låten öppnade upp ett nytt känsloregister i Stor, som han inte haft kontakt med på samma sätt tidigare.

– Nu, i dag, skulle det inte ta så lång tid för mig. Det var mest för var jag befann mig då som rappare. De flesta låtarna handlade om mig själv och att jag var en bra rappare och en cool kille. Det var väl första låten där jag var tvungen att beskriva känslor på det sättet. Där hade jag inte utvecklat den delen av mitt skrivande.

Hur tänker du tillbaka på inspelningen av ”Så mycket bättre”?

– Hela ”Så mycket bättre”-tiden var de sjukaste dagarna i mitt liv. Jag har aldrig jobbat så hårt, men samtidigt har jag aldrig haft så mycket medvind i något jag gjort. Allt kändes så rätt bara. Jag kommer minnas den här tiden för resten av mitt liv. Det var något magiskt som hände där på Gotland.

”Så mycket bättre” sänds lördagar 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: