Moa Gammel om ufon: ”Tror mer och mer”

"Det är mysterier baserade på verkliga fall”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

NÖJE

Hon har huvudrollen i SVT:s succéserie ”Jordskott”.

Nu är Moa Gammel aktuell med ett nytt projekt med övernaturliga inslag, ”Ufopodden”.

Och hon tar hjälp av kändisar som Malou von Sivers, Johan Rabaeus och Sigge Eklund.

Sanningen finns där ute, eller? I P3:s nya podcast undersöker Moa Gammel åtta ufomysterier.

– Det är mysterier baserade på verkliga fall. Händelser i Sverige och världen som man fortfarande inte kan förklara, säger Moa Gammel.

Det var Sveriges Radio som tog kontakt med skådespelerskan för att ta fram en podd med temat ufon.

Moa Gammel beskriver podden som en hybrid mellan dokumentär och radioteater. Som skådespelare för att gestalta vittnena till händelserna de undersöker, har de tagit in kända namn som Malou von Sivers, Johan Rabaeus och William Spetz.

– Det har varit fantastiskt att få regissera dem. Vi tog även in ”Sigrid” från Melodifestivalen. Det kan vara väldigt svårt att regissera barn, men hon var verkligen ett sådant där superproffs. Det är kul att jobba med profiler, det blir alla möjliga sorts möten.

Dubbeljobbar

Parallellt med podcasten spelar Moa Gammel in den andra säsongen av SVT:s ”Jordskott”, även det en serie i sci-fi-genren.

– Jag har hamnat lite i fantasy, tomtar och troll-facket, skrattar Moa Gammel.

– Men jag är gärna det. Jag tycker det saknas i lite i Sverige. Det hade varit mycket roligare om man satsade mer på sci-fi- och skräckprojekt.

”Svårt att avfärda”

Moa Gammel gillar uppenbarligen det övernaturliga på film och tv, men tror hon själv.

– När man gjort allt research tror jag mer och mer jämfört med vad jag gjorde innan. Det finns polis- och militärrapporter med hög legitimitet som är svårt att avfärda bara så där, säger Moa Gammel, som menar att det är viktigt att ha en ödmjuk inställning.

– Jag kan bli irriterad på människor som inte tar andra människors uppgifter på allvar. Man får vara ödmjuk för det man inte vet.

”Ufopodden” har premiär 22 februari.

Publicerad: