Molly Sandén om tuffa tiden: ”Tomt och ihåligt”

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:

Hon är relativt nyseparerad, aktuell med nytt album och gör debut som sommarpratare i radion.

Molly Sandén ser nu ljuset och lämnar en tuff tid bakom sig.

– Det blev så himla tomt och ihåligt, säger hon till Nöjesbladet.

I augusti gör Molly Sandén, 26, debut som sommarpratare i ”Sommar i P1”. Ett hedersuppdrag artisten har blandade känslor inför.

– Jag känner lite panik, jo men faktiskt. För nu blev det verkligt för mig på något sätt. När jag pratar med folk som är helt färdiga med sina program så växer paniken i mig, säger hon.

Molly Sandén är långt ifrån färdig med sitt program och har precis börjat fundera på vad hon ska fylla det med.

– Jag tänker att jag ska prata om hur det har varit att växa upp i rampljuset. Hur det har påverkat mig att växa upp med alla förväntningar på mig och om mina misslyckanden i offentligheten.

Tycker du att medierna har varit tuffa mot dig genom åren?

– Ja, alltså förlåt. Men det är inte bara ni. Det är alla former av medier där man förväntas leverera på beställning. Det är ju sällan man vaknar och orden trillar ur en exakt som man vill säga det, säger hon.

– Ibland har jag väl känt att jag blivit missuppfattad. Eller att, fan jag skulle dit men jag hann inte säga det för det blev reklampaus. Eller att man säger något med ironi men det syns ju inte i skrift. Och då blev det plötsligt fakta. Det har varit problematiskt genom åren.

När är det jobbigt att vara Molly Sandén?

– När jag är ensam. Och det är då jag förstod att jag har ett problem. För om jag inte mår bra när jag är själv, hur ska jag då kunna... vem är jag då? Om jag bara känner att jag existerar eller mår bra när jag får andras bekräftelse eller i sammanhang där jag lyckas med något. Det blev så himla tomt och ihåligt.

Detta är något artisten arbetat mycket med.

– Nu känner jag att jag börjar hitta rätt och ser ljuset. Jag känner att jag frivilligt börjar vilja vara ensam. Och att jag mår bra i det, säger hon.

1 av 2 | Foto: LOTTE FERNVALL
Molly Sandén ska sommarprata i P1

Om vi vänder på det - vad får dig att må bra?

– När jag har relationer som jag har med mina systrar. När det inte behövs sägas så mycket. När man känner att man bara kan vara och att de ser mig för den jag är. Det är inte baserat på prestation eller liknande.

Hon menar också att kändisskapet till viss del ställer till det i sällskapslivet.

– Jag har alltid tyckt att det varit svårt med kompisar. Även innan jag blev känd. För jag var lite mobbad, säger hon.

– Men jag har blivit en bra människokännare genom åren. Jag känner snabbt om personen vill ha något av mig. Då har jag ibland försökt vända på det och tänkt på vad vi kan få ut av varandra. Det går att ha en skitkul kväll med någon som bara hänger med mig för den jag är. Men jag släpper inte in dem på djupet. I mitt privata.

I våras bekräftade Molly Sandén att hon och artisten Danny Saucedo brutit upp efter sex år tillsammans.

Hur trött är du på att prata om kärleksliv?

– Alltså, grejen varför jag är trött på det är för att jag skriver om det själv och jag har analyserat det och vridit och vänt på det i mitt jobb. I min musik.

– Och varför jag inte vill prata om mitt ex är mest i respekt för oss båda och för honom. Jag vill inte ha mer skriverier framför allt för hans skull. För han måste få prata för sig själv.

Skrämmer medieintresset dig från att våga gå in i en ny relation?

– Nej, det är snarare för min egen skull. Jag vill ge mig själv tid att vara själv. Det är det som är fokus. Det är i så fall därför jag är rädd för att gå in i något nytt.

Molly Sandén är sommarvärd i ”Sommar i P1” 10 augusti.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN