Efter följarnas oro: Gunhild Stordalen berättar om sitt mående

Av: Alex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Gunhild Stordalen publicerar ofta inlägg på sin Instagram.

Men efter att ha varit tyst i över en månad har många av hennes följare börjat oroa sig för hennes mående.

Fram tills i dag.

”Jag har varit borta ett tag eftersom jag inte mått så bra på grund av en infektion”, skriver hon i ett nytt inlägg.

På Instagram lägger miljöaktivisten och filantropen Gunhild Stordalen, 40, kontinuerligt upp bilder på sitt klimatengagemang, där hon propagerar för en miljövänligare värld. Men fram tills i dag var det senaste inlägget daterat 9 april och det har fått flera av följarna att oroa sig för hennes mående.

Kommentarer som ”Hur mår du?” och ”Saknar dig och dina inlägg. Hoppas allt är bra” är några som syns i kommentarsfältet till inlägget från 9 april.

I dag var dock Gunhild Stordalen tillbaka på Instagram och visade upp en bild på sig själv, maken och den norske hotellmagnaten Petter Stordalen, 56, och parets hund.

”Jag har varit borta ett tag eftersom jag inte mått så bra på grund av en infektion. Men dessa två grabbar och antibiotika gör livet mycket bättre. Jag siktar på att vara tillbaka snart”, skriver hon till inlägget.

Petter Stordalen och Gunhild Stordalen
Foto: Maja Suslin/TT / TT NYHETSBYRÅN
Petter Stordalen och Gunhild Stordalen

Berättat om sjukdomen

Sedan 2014 har Gunhild Stordalen lidit av den ovanliga och svåra sjukdomen diffus kutan systemisk skleros.

I flera intervjuer och på sociala medier har hon tillsammans med maken Petter Stordalen valt att berätta om sjukdomen.

När paret förra året gästade ”Skavlan” berättade hon om sina cellgift– och stamcellsbehandlingar hon genomfört för att bekämpa sjukdomen, trots läkarnas varningar om att hennes kropp kanske inte skulle klara fler cellgifter.

Ett tag var läget stabilt men sedan kom sjukdomen tillbaka och hon återupplevde symptom som klåda, ledvärk och inflammation i senor.

– Det känns som om det kryllar av myror under huden, det går inte att ligga stilla. Jag har gråtit mig till sömns så ofta. När det var som värst låg Petter och hjälpte mig att klia. Jag hade en hårborste, Petter kliade... Jag grät mig till sömns varje natt. Smärtstillande hjälpte inte alls. Det var verkligen jobbigt under de perioderna, sa Gunhild Stordalen i ”Skavlan”.

Vid en 18-månaderskontroll förra året fick Gunhild Stordalen veta att hennes tester var positiva och att läget var stabilt och under kontroll.

Publicerad:

LÄS VIDARE