Skivbolagschefen tafsade på Zara Larsson: ”Extremt utsatt situation”

Av: Matilda Aprea Malmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

Det var ett av karriärens viktigaste ögonblick.

Den manlige chefen för ett av de största amerikanska skivbolagen ska då ha tafsat på Zara Larsson, enligt en ny bok.

– Det är en extremt utsatt situation, säger för författaren och journalisten Annah Björk.

En manlig chef på ett av de största amerikanska skivbolagen ska ha tafsat på Zara Larsson, skriver författaren och journalisten Annah Björk i sin nya bok. I TV4:s Nyhetsmorgon berättar hon under söndagsmorgonen om händelsen.

– Zara Larsson är fortfarande tonåring när det inträffar. Han är 41 år äldre än vad hon är. Hon ser honom som en morfar, säger Annah Björk i programmet.

1 av 2 | Foto: VERONICA KINDBLAD
Sångerskan Zara Larsson.

Händelen ska, enligt boken, ha inträffat 2016 när Zara Larsson träffade en av USA:s mäktigaste skivbolagschefer på en restaurang för ett möte. Det är han som ska avgöra om hon får ge ut sin skiva i USA och göra verklighet av sina drömmar.

Det ska ha börjat med att han smekt soffan där hon ska sätta sig. Enligt boken ska Zara Larsson motvilligt ha satt sig vid hans sida.

– Under hela middagen får hon upprepade gånger ta emot sexuella inviter. Och han rör henne väldigt opassande under hela middagen. Det är en extremt utsatt situation, säger Annah Björk till Aftonbladet.

”Inte ens hon vågade säga ifrån”

”Lagom till förrätten lägger han handen på hennes lår. Hon är Zara Larsson, en kaxig feminist men inte ens hon vågade säga ifrån till musikbolagets vd”, läser hon ur sin bok.

Därefter ska skivbolagschefen ha frågat Zara Larsson om vilket hotell hon bor på och vilket rumsnummer som är hennes, berättar Annah Björkh i Nyhetsmorgon.

– Det är den viktigaste personen i hennes karriär så hon finner sig i situationen på restaurangen, det går inte att göra någonting där och då, säger hon.

Inte den enda som blivit utsatt

Annah Björk vill inte avslöja mer om händelsen eller vad som senare hände med den manlige chefen.

– Han får åtminstone lite vad han förtjänar. Zara Larsson är inte den enda som blivit utsatt, säger hon.

Boken ”Ni måste flytta på er” släpps på Internationella kvinnodagen den 8 mars.

Aftonbladet har sökt Zara Larsson.

Publicerad: