Janice Dickinson stämde Bill Cosby för förtal – nu har hon vunnit

Anklagar Bill Cosby för våldtäkt

Av: Alex Hartelius

Publicerad:

Janice Dickinson har gått vinnande ur striden efter att ha stämt Bill Cosby för förtal.

Supermodellen väntas nu få ett stort skadestånd.

– Berätta din historia och stå upp för dina rättigheter, sa hon i en presskonferens under dagen.

1 av 8 | Foto: AP
Bill Cosby.

Bill Cosby, 81, dömdes förra året till mellan tre och tio års fängelse för våldtäkt. För cirka femton år sedan ska han ha drogat och förgripit sig sexuellt på Andrea Constand i sitt hem. Totalt har ett 50-tal kvinnor  rätt fram med anklagelser om sexuella övergrepp mot Bill Cosby.

Supermodellen Janice Dickinson är en av dem som anklagar komikern och skådespelaren. Hon har tidigare sagt att Cosby våldtog och drogade henne på ett hotellrum 1982, efter att de ätit middag i Lake Tahoe, Nevada.

– Nästa morgon vaknade jag utan pyjamas, och jag minns att innan jag däckade så blev jag sexuellt utnyttjad av den här mannen, sa hon i en intervju med Entertainment weekly 2014.

”Berätta din historia”

Cosbys dåvarande advokat, Marty Singer, anklagade då Dickinson för att ljuga varpå hon stämde Cosby för förtal. Enligt CNN har hon nu nått en överenskommelse med försäkringsbolaget AIG, utan Cosbys godkännande, och väntas nu få ett stort skadestånd.

– Låt oss sluta med att ge vår makt till förövarna. Berätta din historia och stå upp för dina rättigheter, sa Dickinson i en presskonferens under dagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE