Publicerad:
Uppdaterad:

Linnea Henriksson: Därför bröt jag ihop i ”Så mycket bättre”

Så mycket bättre: Henriksson i tårar efter att Stor tolkat ”Säga mig”

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Stors tolkning i ”Så mycket bättre” blev för mycket för Linnea Henriksson.

Nu berättar artisten om varför hon bröt ihop.

– Jag fattar inte att han kunde lyckas träffa så rätt, säger Linnea Henriksson till Nöjesbladet.

Ulises ”Stor” Infante Azocar tolkade Linnea Henrikssons låt ”Säga mig” i kvällens ”Så mycket bättre”. Och han rörde sina artistkollegor till tårar.

Huvudpersonen själv Linnea Henriksson blev märkbart tagen.

– När jag tänker tillbaka på det, när jag fått se det igen, slås jag av vilken otrolig fin person Stor är. Så himla ödmjuk och han tar verkligen in alla, säger Henriksson till Nöjesbladet.

I programmet berättar hon att hon skrivit låten som en uppmaning till sig själv.

– Jag var tvungen att rycka upp mig, jag håller på att förstöra det för mig nu. Det var exakt därför han tog låten för att han kände igen sig i det. Men vad är det som gjort att jag styrt upp mig, jo, det är de här människorna som funnits runt omkring mig.

Linnea Henriksson.
Foto: TV4
Linnea Henriksson.

”Där brast det för mig”

Men det var inte det som fick henne att bryta ihop under Stors framträdande. I låten har Stor plockat in ett ljudklipp från när Astrid Lindgren läser Ronja Rövardotter.

– Att han samplar in Ronja Rövardotter, där brast det för mig. Ronja, Pippi, Lotta på Bråkmakargatan och alla de här Astrid Lindgren-karaktärerna som jag har gått hand i hand med på gatorna i Halmstad och känt att när man inte riktigt vet vart man ska, så har man haft de där jättestora personerna vid sin sida, säger Linnea Henriksson.

– Att han kunde träffa rätt även på en sån grej. Att få in Ronja som jag har byggt upp en relation till under min barndom, det tycker jag är jättefint.

Även för Stor blev det känslosamt. Artisten var märkbart stressad då han kände press på sig att göra låten till något extra. Han skrev låten till sina systrar, men var inte riktigt klar i tid, något som resulterade i att Stor flydde från inspelningen av ”Så mycket bättre”-avsnittet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: