Alicia Vikander om kändisskapet: ”Har man ett kontorsjobb kan man gå iväg”

Berättar i intervju om att gå igenom ”tuffa saker” som offentlig person

Uppdaterad 2023-03-30 | Publicerad 2022-07-25

Alicia Vikander.

Alicia Vikander pratar i en ny intervju om svårigheter med kändisskapet.

Bland annat jämför hon hur det är att gå igenom ”saker som är tuffa i livet” samtidigt som man är en offentlig person.

– Har man ett kontorsjobb kan man gå iväg ett tag, säger hon.

I en längre intervju med Sunday Times pratar Alicia Vikander, 33, om missfallet hon gick igenom innan hon fick barn med maken Michael Fassbender, 45.

Hon säger då att det är en realitet för många stjärnor att leva dubbla liv – ett där man blir beundrad i offentligheten och ett med de privata problemen.

– Ibland går man igenom saker som är tuffa i livet och har man ett kontorsjobb kan man gå iväg ett tag. Men det finns tillfällen då jag själv eller mina kollegor har varit med om något och, ja, jag kan inte förstå hur de gick vidare till röda mattan efteråt. Att mötas av människor som frågar ”hur mår du?” med tanke på vad de just hade varit med om? De flesta människor skulle inte kunnat lämna sitt hem.

Alicia Vikander med maken Michael Fassbender.

Kände sig ensam – trots femstjärniga hotell

Hon pratar också om att det kan vara väldigt ensamt i filmbranschen. När hon vann en Oscar för ”The Danish girl” 2016 levde hon i utomståendes ögon sitt bästa liv.

– Men det fanns en annan sida. När jag, i andras ögon, var som mest känd, var jag som allra mest ledsen. Jag fortsatte att säga till mig själv: ”Ta in det. Det är otroligt”. Men jag visste inte vad jag skulle göra. Det var alla dessa förstaklassflyg, femstjärniga hotell. Men jag var alltid själv. Jag var ensam.

Rockbjörnen

LÄS VIDARE

Följ ämnen i artikeln