Mejla

Linn Elmervik

Bisarrt maskeradpåhitt av SVT

Stela vinmarinerade möten i ”Gift vid första ögonkastet”

Publicerad:
Uppdaterad:
Anton och Sofia utklädda till favoriträtten tacos.
Foto: SVT
Anton och Sofia utklädda till favoriträtten tacos.

NÖJE

Gigantiska tacoshattar och 1700-talskläder hjälpte inte.

Parhelgen i ”Gift vid första ögonkastet” blev ett stelt skådespel.

Jag har alltid tyckt att maskerad varit djävulens påfund.

I det senaste avsnittet av SVT:s kärleksserie bekräftades alla fördomar.

Precis som i flera tidigare säsonger fick kärleksparen för första gången möta de andra deltagarna i programmet under en festlig parhelg. En av experterna berättade för tv-tittarna att det var bra för dem att träffas eftersom diskussioner och frågeställningar kommer upp till ytan när man träffar andra i samma situation. I själva verket är det förstås bara en täckmantel för att få skicka deltagarna på fest där det kan uppstå drama och avundsjuka.

Personen borde stoppats redan på spånmötet

I år tog SVT i från tårna. Det räckte inte med att låta de nyblivna kärleksparen dricka vin tillsammans i timmar, de skulle också komma utklädda. Parhelgen förvandlades till en maskerad på en herrgård och urartade. Jag vet inte vem som kläckte idén, men personen borde stoppats redan på spånmötet.

Resultatet var farsartat. Johan och Susanna tog emot de andra deltagarna i 1700-talskläder och med vit färg utkletad över hela ansiktet samtidigt som Johan gick in i karaktär och vrålade att de andra skulle stenas. Anton och Sofia anlände dansades utklädda till tacos och Elinor och Lars gled in i traditionella svenska folkdräkter. På ytan påminde festen mer om ett urspårat företagsparty än en parmiddag.

Försökte övertyga varandra om att allt funkade toppen

Samtidigt var umgänget det stelaste i programmets historia. De trevande konversationerna avlöste varandra och ingen verkade våga säga vad de egentligen tyckte om varandra, experimentet och matchningarna.

Ingen stormade ut, blev vansinnig (glöm aldrig Jannicas ilskeutbrott under parträffen 2019) eller hamnade på kollisionskurs med något av de andra paren. En ödmjuk gissning är att deltagarnas leverans av känslor och dramatik inte levde upp till SVT:s förväntningar. I stället försökte paren leende övertyga varandra om att allt funkade toppen.

Det kändes mest som att de ville övertyga sig själva.

Foto: SVT
Johan och Susanna som Marie Antoinette och Axel von Fersen.
Publicerad:

LÄS VIDARE