Mejla

Markus Larsson

Christer Sjögren börjar bli ett ostigt åtlöje

NÖJE

Stor var störst igen.

Han och Albin Lee Meldau räddar hittills årets säsong.

Men vad håller Christer Sjögren på med?

Christer Sjögren är årets tjuren Ferdinand.

Medan några av de andra deltagarna anstränger sig och svettas, vi återkommer strax till dem, kan den gamla dansbandsälgen lugnt och stilla sitta under en korkek och lukta på sina ostmackor.

Mums.

Sjögren tar allt med ro. Vikingen kan lugnt sitta och jäsa i sin egen takt vid matbordet och prata om att han i grund och botten är en vanlig pöjk från Hagfors.

I tidigare avsnitt har han bland annat lindat två snören runt en käpp och snackat sallad. Det mesta han gjort eller sagt har varit märkligt offside.

Under Linnea Henrikssons dag fick han gå loss om sin favoritfågel – smörgåsen.

Sjögren och Charlotte Perrelli åkte nämligen och handlade frukost. Christer fokuserade på mackor. Han gillar grovt bröd. Gärna med ost. Men det går även bra med en bit skinka. Rallarhalvor, det är bra, det.

Mums.

Det finns givetvis något tilltalande i etablerade artister som just don’t give a fuck i det här programmet. Mer rock’n’roll än så blir inte ”Så mycket bättre”.

Hur TV 4 väljer att klippa avsnitten spelar givetvis in. Någon i produktionen verkar uppenbarligen vara väldigt intresserad av margarin. Eller så vill de framställa Sjögren som en bortkommen farbror, oklart varför. Jag kan förstå att han är missnöjd med hur han har framställts i programmet.

Men det vore åtminstone klädsamt om Sjögren vägde upp med färgstarkare framträdanden. Det hände inte mycket i versionen av Linnea Henrikssons ”Lyckligare nu”. Jämfört med den var scenerna i matbutiken... ”Citizen Kane”.

Albin Lee Meldau anstränger sig mer, både på scenen och under de andra artisternas tolkningar. Filip och Fredrik har redan uppmärksammat Albins uttrycksfulla kroppsspråk i ”Breaking news”. Han har en egen liten show på sin stol som pågår utan manus eller regi utanför allt annat.

I covern på ”Jag vet något som inte du vet” tog västkustcroonern i så att han nästan hoppade ur sitt eget skinn. Man kan tycka vad man vill om Albin Lee Meldau, men i ”Så mycket bättre” blir han alltid en säregen händelse.

Det var dock Stor som ägde avsnittet. Kallsvetten fick pannan att blänka. Det råder ingen tvekan om att han befinner långt utanför sin bekvämlighetszon. Det gick nästan att höra hur nerverna höll på att brinna upp.

Stor förvandlade ”Säga mig” till en ångestladdad och stark hyllning till sina systrar. Tårarna rann så mycket efteråt att det såg ut som några av deltagarna just hade duschat.

Hiphop har aldrig låtit lika bra tidigare i ”Så mycket bättre”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa – låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Av: 

Markus Larsson

Publisert:

LÄS VIDARE

Christer Sjögren rasar mot TV4: ”Elakt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Eric Gadd

Linnea Henriksson

Albin Lee Meldau

Charlotte Perrelli

Så mycket bättre

Christer Sjögren