Sanna Nielsen

Sanna Nielsen om framtiden i ”Allsång på Skansen”

Lurade tittarna: ”Tycker det är lite kul att hålla alla på halster”

Av: 

Rasmus Karlsson

NÖJE

Sanna Nielsen har sagt sitt.

Hon fortsätter att leda ”Allsång på Skansen” även nästa år.

– Jag är inte klar. Jag älskar verkligen det här programmet, säger hon till Aftonbladet Nöje.

Spekulationerna har varit många. Men under säsongsfinalen av ”Allsång på Skansen” kom beskedet: Sanna Nielsen, 35, fortsätter som programledare även nästa år.

– Jag är sjukt stolt och glad över att få leda det här ett år till. Jag är inte klar. Jag älskar verkligen det här programmet. Jag är så glad att jag för föra traditionen vidare. Jag vill ju att det här ska vara kvar i hur många år till som helst till. Det är så kul att få vara med på resan, säger hon efter det sista avsnittet.

Sanna Nielsen höll tittarna på halster innan hon gav sitt besked.
Sanna Nielsen höll tittarna på halster innan hon gav sitt besked.

På frågan varför hon valde att tacka ja svarar hon:

– För att det är så fruktansvärt roligt. Det här gör något med oss. Det är en sådan stark tradition och jag tycker programmet är viktigt för oss. Man märker att det är viktigt för jättemånga tittare också.

”Det var inte riktigt meningen att det skulle bli en sådan surprise”

Innan sändningen låg bollen hos Sanna själv att bestämma om hon ville vara kvar eller inte då SVT ville behålla henne. Och precis innan hon avslöjade nyheten i direktsändningen tvekade hon en aning och lurade nog både en och två tv-tittare.

– Det var inte riktigt meningen att det skulle bli en sådan surprise. Men det har ju blivit så med åren att man håller på det. Jag tycker det är lite kul att hålla alla på halster. Men det var inte meningen att det skulle bli så hårt. Jag stannade upp och tänkte: Vad har jag precis sagt?, haha, säger Sanna Nielsen.

Berättar om höjdpunkterna

Vilka höjdpunkter tar du med dig från säsongen?

– Jättemånga. Till exempel vårt sjömansnummer med bland andra Rennie Mirro, det ligger varmt om hjärta. Sedan alla hyllningarna. Till Marie Fredriksson, Lasse Åberg och Lill Lindfors. Sen var Victor Leksell så rolig, jag hade aldrig träffat honom. Jag har så många minnen! Danny Saucedo och Helen Sjöholm i kväll också.

Du har varit programledare i fem år nu, hur känns det att få leda allsången i ytterligare ett?

– Det var så roligt att få se alla roliga nummer vi gjort genom åren. Man tänker tillbaka och blir stolt. Jag fortsätter att bli inspirerad av det vi gör. Och det tror jag är viktigt, att man vill hitta på nya saker och utmana sig själv. Men det känns såklart superroligt!

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Gå till kampanjen

Publisert:

LÄS VIDARE

Så mycket tjänar allsångsprofilerna

ÄMNEN I ARTIKELN

Sanna Nielsen

Allsång på Skansen