K-pop

K-pop-stjärnorna fängslade för brutal gruppvåldtäkt

Filmade övergreppet och lade ut video på nätet

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Två sydkoreanska k-pop-stjärnor har dömts till fängelse för en brutal gruppvåldtäkt.

Jung Joon-young och Choi Jong-hoon döms för att ha våldtagit en berusad och medvetslös kvinna.

– De har betraktat kvinnor som enbart sexuella objekt och begick extremt allvarliga brott, säger domaren enligt The Sun.

K-pop-bandet Drug Restaurangs Jung Joon-young, 30, och Choi Jong-hoon, 30, i gruppen FT Island skämtade i ett slutet nätforum om att droga och våldta kvinnor. De är superstjärnor i sitt hemland och inom k-pop-världen, men båda var också medlemmar i nätchatten där medlemmarna delade smygfilmade sexvideor, skriver The Sun.

Nu döms Jung Joon-young till sex års fängelse för den brutala gruppvåldtäkten av en kvinna som var berusad och medvetslös. Han döms också för att ha filmat övergreppet och spridit filmen så väl som andra smygfilmade videoklipp. Choi Jong-hoon döms till fem års fängelse.

”Känner stor ånger”

Båda döms också till 80 timmars utbildning om sexuellt våld, uppger The Sun.

– De åtalade är välkända kändisar och vänner, men chatkonversationerna de hade visade att de har betraktat kvinnor som enbart sexuella objekt och begick extremt allvarliga brott, säger domstolens ordförande Kang Seong-soo efter domen, enligt The Sun.

Choi förnekade våldtäkt och sa sig inte minnas händelsen, men att han såg det som sannolikt att samtycke hade funnits. Jung erkände att han spridit videofilmer som han filmat i smyg, men hävdade att alla sexakter skett med samtycke. Men i ett sista vittnesmål uttryckte han ånger:

– Jag ångrar djupt den dumhet jag gjort och jag känner stor ånger, sa han enligt The Sun.

Upptäcktes i utredning mot annan k-pop-stjärna

Polisutredningen mot Jung Joon-young och Choi Jong-hoon kunde inledas tack vare en polisutredning mot en annan k-pop-stjärna. Lee Seung-hyun, mer känd under artistnamnet Seungri och tidigare medlem i gruppen Big bang har tidigare åtalats för att ha försett affärsmän med prostituerade.

Lee var också medlem i samma stängda onlineforum där övergreppsfilmerna spreds och det var när polisen utredde honom som man kom över bevisen mot Jung och Choi som nu dömts till fängelse, uppger The Sun.

ANNONS EXTERN LÄNK

Klicka hem dina munskydd enkelt här - välj mellan flera modeller.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Världsartisten fast i prostitutionshärva

ÄMNEN I ARTIKELN

K-pop

Gruppvåldtäkt

Sydkorea