Ernst Kirchsteiger

Ernst Kirchsteiger om att bli farfar: ”Hela jag är fyllt av ett stort hjärta”

Av: 

Moa Malmqvist

”Sommar med Ernst” med Ernst Kirchsteiger.
”Sommar med Ernst” med Ernst Kirchsteiger.

NÖJE

I februari blev Ernst Kirchsteiger farfar.

Nu berättar han om känslorna för den nya familjemedlemmen.

– Jag visste inte att ett hjärta kunde bli så stort, säger han.

”Sommar med Ernst” med Ernst Kirchsteiger.

I februari i år fick Ernst Kirchsteigers, 63, son Sebastian Kirchsteiger, 36, och hans fru Cecilia Möller Kirchsteiger, 36, sitt första barn.

Nu berättar tv-profilen till Aftonbladet om känslorna för den nyfödda Elsie.

– Jag visste inte att ett hjärta kunde bli så stort. Hela jag är fyllt av ett stort hjärta för denna unge som är så söt att jag inte vet vad jag ska göra med mig själv. Det är jättehärligt att hon finns. Vi har fem bonusbarn och nu ett eget litet barnbarn. Vi kommer att bli många på jularna.

– Att se föräldrarnas glädje och att se sin son plötsligt bli en person som har så mycket kärlek inom sig. Det är så fint att se sina egna barn i den här förvandlingen, det är en fröjd.

Har vaccinerats

Han säger att familjen inte kunnat träffas så mycket på grund av pandemin.

– Men litegrann utomhus, man får kika ner i vagnen. Mycket Skype har det blivit, det funkar jättebra. Jag vinkar och sjunger ”När trollmor har lagt sina elva små trollen”, och hon somnar efter första versen haha.

Ernst berättar att han klarat sig undan coronan, och att han och frun Ulla-Britt Kirchsteiger, 63, fick vaccin för en dryg månad sedan.

– Jag har en fru som är sjuksköterska så hon har ju hållit mig under herrans tukt och förmaning. Det har varit mycket handsprit och försiktighet. Jag har levt så nära kraven det bara går. Men det har gjort att man saknar det spontana att dricka vin med vänner, allt jag älskar har jag fått avstå. Jag längtar verkligen efter att bli fri, säger han

När restriktionerna släpper ser han fram emot att få gå ut och äta middag.

– Jag längtar efter att gå på restaurang där det pågår liv, folk springer runt, någon har en barnvagn. Det är det första jag ska göra när det kommer en signal om att det går.

Fick säga upp personal

Inspelningarna för årets ”Sommar med Ernst” är igång, men teamet är noggranna med att följa restriktionerna.

– Vi testar oss varje morgon, inte en människa får komma in utan att ha testats. Vi försöker hålla oss isär också, vi äter inte mat från buffé utan vi får mat i aluminiumlådor. Vi har tagit det på jättestort allvar, säger han.

Förra året drabbades programmet av en coronakris som ledde till att personal fick sägas upp och inspelningsperioden fick kortas till tre veckor. I år var teamet bättre förberedda.

– Vi gjorde ett helt annat program förra året, det fanns inga verksamma mediciner då. Men nu kan vi jobba som vi brukar och glädjen är stor, säger han.

Sommar med Ernst har säsongspremiär torsdag 24 juni på TV4 och TV4 Play.

ANNONS EXTERN LÄNK

20% på nästan allt för alla club Lyko medlemmar! Gå med i klubben & handla här

Lyko SE


Publisert:

LÄS VIDARE

Så lever ”tacoparet” idag

ÄMNEN I ARTIKELN

Ernst Kirchsteiger

TV4