Camilla Läckberg

Camilla Läckberg om stora miljonregnet: ”Jag är stolt”

Stjärnförfattaren: ”Tänker inte be om ursäkt det minsta för det”

Av: 

Natalie Demirian

Camilla Läckberg.
Camilla Läckberg.

NÖJE

Camilla Läckberg omsätter över 60 miljoner kronor.

Nu berättar deckardrottningen om hur stolt hon är.

”Stolt över att jag har gjort detta som kvinna, från en bakgrund utan pengar och kontakter i bagaget, medan jag fött och fostrat fyra barn”, skriver hon på Instagram.

Camilla Läckberg, 46, har under många år kunnat skratta hela vägen till banken, men nu mer än någonsin när hennes företag Camlac AB slog rekord och omsatte strax över 60 miljoner kronor förra året.

I ett Instagraminlägg skriver nu stjärnförfattaren om hon stoltheten hon känner.

”Nu ska jag prata om det fulaste man kan prata om som svensk – pengar. Sluta läs nu om det känns obehagligt...”, inleder hon inlägget.

”Hårt jobb”

Camilla Läckberg skriver därefter att hon blir stolt, inte över pengarna i sig, utan över vad pengarna representerar.

”De representerar många år av hårt jobb, målmedvetenhet och kreativitet. Jag är stolt över att jag skapat och driver ett bolag som i år omsatt 60 miljoner. Ett bolag och en framgång jag skapat från noll. Ett bolag jag startade efter att jag hoppade av en karriär som civilekonom och kastade mig ut i det okända. Dessutom fullt beredd att leva på vatten och bröd för att få arbeta med min passion – pengar har aldrig varit min drivkraft. Nu blev det inte så. Men det visste jag ju inte då.”

”Fött och fostrat fyra barn”

Hon skriver därefter att bolaget och därmed också hennes omsättning och vinst kommer från fantasier som hon själv skapat i sitt huvud.

”Fantasier jag drömt ihop och sedan förmedlat till er. Och jag är så JÄVLA (ursäkta språket) stolt över att jag har gjort detta som kvinna, från en bakgrund utan pengar och kontakter i bagaget, medan jag fött och fostrat fyra barn.”

Camilla Läckberg hänvisar till en artikel i Expressen som kartlagt hennes ekonomi, och som skriver att hon har en särställning bland storsäljande svenska författare, och att de enda som hade kunnat konkurrera med henne är de avlidna författarna Stieg Larsson och Henning Mankell.

”Jag är stolt. Och jag tänker inte be om ursäkt det minsta för det. Då får jag väl vara lite ’osvensk’ då. Men. Min förhoppning är snarare att det får fler kvinnor att känna att det GÅR kombinera karriär och familj”, avslutar Camilla Läckberg sitt inlägg.

Hyllas i kommentarsfältet

Kort efter att Camilla Läckberg publicerade inlägget har flera kändisar kommenterat.

”Såååå grym! Sträck på dig! BAM!”, skriver artisten Charlotte Perrelli och ”Alltså sluta sån LEGEND du är!!!”, skriver författaren Denise Rudberg.

Artisten Tess Merkel skriver: ”Yesss!!! Du SKA vara stolt ! Så jävla bra”, medan Camilla Läckbergs make Simon Sköld kommenterar: ”Sååå grymt”.

Även Laila Bagge, Keyyo och Roy Fares finns bland de som sällar sig till hyllningskören.

ANNONS EXTERN LÄNK

Testa Lyko Lovables: Inspirationskit med handplockad skönhet i begränsad upplaga!

Lyko SE


Publisert:

LÄS VIDARE

Leif GW Persson: Hade jag varit själv så hade jag dött

ÄMNEN I ARTIKELN

Camilla Läckberg