Lady Gagas filer kapade av hackare

Ville ha 207 miljoner kronor

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
En hackerliga har läckt dokument som tillhör Lady Gaga – och krävt henne på mångmiljonbelopp.
Foto: JORDAN STRAUSS / TT
En hackerliga har läckt dokument som tillhör Lady Gaga – och krävt henne på mångmiljonbelopp.

En hackerliga har kapat en juristfirma som bland annat representerar Lady Gaga.

Popstjärnans dokument har läckts på nätet och hackarna ville ha 207 miljoner kronor för att inte släppa dem.

Det rapporterar Rolling Stone.

Dokumenten som har läckts innehåller bland annat kontrakt, pr-avtal och bilder av stjärnan. Byrån som utsattes för hackerattacken har sitt säte i New York och har flera kändisar som klienter. Utöver Lady Gaga, 34, representerar de även Madonna, 61, och Bruce Springsteen, 70, skriver Rolling Stone.

Hackarna ville ha 21 miljoner dollar, motsvarande omkring 207 miljoner kronor, för att inte släppa dokumenten. Men det ville inte Lady Gaga och hennes team betala.

”Vill nu ha motsvarande 414 miljoner kronor”

Strax efter att de la ut dokumenten publicerade hackarna ett slags pressmeddelande, där de även säger sig ha dokument som tillhör president Donald Trump.

Med tanke på att Gagas team inte ville betala summan som de först angav samt att de har uppgifter om Trump så har hackarna höjt summan. Den har nu dubblerats och de vill nu ha motsvarande 414 miljoner kronor för att inte släppa fler dokument.

Hackarna har stulit 756 gigabyte data från byrån och, enligt Forbes, redan publicerat material om både Madonna och Lady Gaga. Men enligt källor till Rolling Stone har USA:s president inte anlitat juristfirman.

Publicerad:

LÄS VIDARE