Dree Low (Salah Abdulle)

Dree Low överklagar fängelsedomen: ”Misstar konst för verklighet”

Dömdes till ett års fängelse för rån

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

Dree Low överklagar fängelsedomen efter kioskrånet till hovrätten.

Hans försvarsadvokat menar att det finns en risk för att polis och åklagare misstar rapparens ”konst såsom egenupplevd verklighet”.

Salah Abdulle, 27, mer känd under artistnamnet Dree Low, dömdes i Solna tingsrätt den 1 november till ett års fängelse för att att ha rånat en kiosk i Akalla i nordvästra Stockholm. Ytterligare två andra dömdes för rånet till tre månaders fängelse och skyddstillsyn och en tredje dömdes till skyddstillsyn och kontraktsvård.

Artistens försvarsadvokat Alain Soussi sa då till Aftonbladet att domen skulle överklagas, och nu har han lämnat in en överklagan till Svea hovrätt, något som Nyhetsbyrån Siren var först att rapportera om.

”Enskilda polisers subjektiva uppfattning”

Överklagan inkom till hovrätten den 23 november.

I handlingarna framkommer det att rapparen menar att påståendet i tingsrätten om att han är med i ett kriminellt nätverk saknar grund och att påståendet beror på ”enskilda polisers subjektiva uppfattning om vissa enskilda”.

Rapparen Dree Low.

Man skriver också i överklagan:

”I Abdulles fall tillkommer risken för att polis och åklagare misstar Abdulles konst såsom egenupplevd verklighet.”

Dree Low, som är prisbelönt och på senare tid har varit en av Sveriges mest spelade på Spotify, har tidigare i förhör hävdat att det hela har varit ett missförstånd.

– Jag är god vän med ägaren och jag pratade med honom innan. Jag fick tillstånd, han lät mig gå och plocka lite varor och de anställda visste inte om det. Det har blivit en konstig grej av det, har artisten tidigare sagt i förhör om händelsen.

Vill slippa fängelse

Något som igen tas upp i överklagan.

”Det har genomgående hävdats från ömse sidor att det har funnits ett samtycke mellan två vänner. Omständigheten utesluter i vart fall subjektivt den påstådda rångärningen då Abdulle vid den aktuella tidpunkten var helt övertygad om att han inte tillgripit några varor olovligen.”

Slutligen menar försvaret att en ”icke frihetsberövande påföljd” är en ”tillräcklig reaktion för den/de aktuella gärningarna”.

Två andra som dömdes i tingsrätten tillsammans med Dree Low har också överklagat sina domar och vill frikännas.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Bilder från övervakningsfilmen.
Publisert:

LÄS VIDARE

Svensk gangsterrap – en våldsam succé

ÄMNEN I ARTIKELN

Dree Low (Salah Abdulle)

Rån