Övergrepp i Paradise hotel

Hårda kraven på Mastiff efter övergreppen i ”Paradise hotel”

Flera brister upptäckta – riskerar böter

Av: 

Stina Dahlgren

NÖJE

Arbetsmiljöverket har upptäckt flera brister i Mastiffs rutiner.

Produktionsbolaget har nu tre månader på sig att skärpa dem, annars riskerar de böter.

”Vi har inga som helst problem med att genomföra de förbättringar vad gäller rutiner som myndigheten önskar.” skriver Mastiffs vd Matilda Snöwall i ett mejl.

Arbetsmiljöverket har utrett produktionsbolaget Mastiff gällande hur de hanterade övergreppen i ”Paradise hotel”. Då händelserna aldrig anmäldes valde Arbetsmiljöverket att granska Mastiffs rutiner.

Enligt SVT har flera brister upptäckts, bland annat saknas bestämmelser för hur man rapporterar och utreder ohälsa, olycksfall och tillbud i arbetet. Nu kräver Arbetsmiljöverket att Mastiff ser till att deras personal rapporterar in sådana händelser till arbetsgivaren.

”Paradise hotel”.

Mastiff riskerar böter

Dessutom måste Mastiffs chefer och arbetsledare utbildas i hur de kan förebygga och hantera kränkande särbehandling. För att de ska kunna göra det måste de fastställa exakt vad kränkande särbehandling innebär.

Om Mastiff inte åtgärdar detta inom tre månader riskerar de att få böter eller olika typer av förbud.

Matilda Snöwall.

Mastiffs vd svarar

Mastiffs vd Matilda Snöwall skriver i ett mejl till Aftonbladet att myndigheten inte fann några missförhållanden hos dem.

”Det var ett bra och konstruktivt möte där vi ska återkomma med förtydliganden kring några av våra befintliga rutiner.  Vi har inga som helst problem med att genomföra de förbättringar vad gäller rutiner som myndigheten önskar.”


ANNONS EXTERN LÄNK

Årets trender hos Åhléns – fynda inredning, kläder och skor här

Åhléns

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen för profilerna i Robinson 2021

ÄMNEN I ARTIKELN

Övergrepp i Paradise hotel

Paradise hotel

Arbetsmiljö

AV, Arbetsmiljöverket