Kjell Bergqvists starka kärlekshyllning till Johannes Brost

Skriver hyllning till sin vän: ”Vi har haft kul”

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

Kjell Bergqvist var en av dem som bar ut Johannes Brost kista under begravningen i måndags.

Nu skriver skådespelaren om sorgen på Facebook.

”FAAAN i Helvete vad vi har haft kul och garvat”.

Det var den fjärde januari som skådespelaren Johannes Brost tragiskt avled i sviterna av sin cancer vid 71 års ålder. Bara några få dagar innan han skulle medverkat vid galan Tillsammans mot cancer i TV4.

I måndags begravdes Johannes i Hedvig Eleonora kyrka på Östermalm i Stockholm med sina nära och kära vänner vid sin sida. Några av de som ville ta ett sista farväl av den omtyckte skådespelaren var bland andra Regina Lund, radioprofilen Gry Forssell, författaren Björn Ranelid, Tommy Körberg och Kjell Bergqvist som stod Johannes mycket nära. Kjell var också en av de som bar ut kistan ur kyrkan.

I Nöjesbladet uttryckte han sin sorg efter begravningen:

– Han hade en fantastisk tajming och ett skarpt intellekt. Man hade aldrig tråkigt med honom.

”FAAAN i Helvete vad vi har haft kul”

Nu har Kjell lagt ut en lång och innerlig kärleksförklaring på Facebook som han skrivit i sitt hus i Thailand.

”I över 40 år har vi garvat ihop. På scen, bakom scen, framför kameran, bakom kameran, på jobbet och hemma. Vi har garvat vid grillen, matbordet, på barer och nattklubbar. Med barn och fruar och vänner har vi garvat. I Mellbystrand på somrarna, i Frankrike, på Cypern och i Thailand har vi garvat”, skriver han och fortsätter:

”FAAAN i Helvete vad vi har haft kul och garvat. Första jobbet i ”Giftas på Italienska” på Parkteatern -79. ”Don Juan” med Sten-Åke och ”Nacka” också det på Parkteatern. Har säkert glömt en del men vi hade garanterat roligt då också. Man hade aldrig tråkigt ihop med dig min vän. Trodde länge du skulle kvista ner till oss i Thailand nu i februari. Nu blev det inte så!”.

Inlägget avslutas med ”Vila i frid så ses vi så småningom min vän!”.

Vänner som Helena Bergström, Lotta Ramel, Thomas Hedengran, Lars-Åke ”Babsan Wilhelmsson och Steffo Törnquist har kommenterat inlägget med varma ord och röda hjärtan.

Publicerad: