Vännerna snart i mål med insamlingen för Terese Alvén

”Det känns fint”

Reporter: Rasmus Karlsson

Publicerad:

Jane Haglund och Helena Olmås var goda vänner med Terese Alvén.

Efter hennes död startade de en insamling till hennes minne – och snart har de klarat målet.

– Det har kommit en sådan våg av kärlek, säger Jane Haglund.

I somras dog hälsobloggaren Terese Alvén i cancer endast 37 år gammal. Hon ville uppmuntra andra till att röra på sig mer. I flera böcker, på Instagram och med bloggen ”Träningsglädje för alla” inspirerade hon sina följare.

Startade insamling

Precis efter hon hade gått ut med sin cancerdiagnos valde hennes vänner Jane Haglund och Helena Olmås att starta en insamling till minne av Terese. Insamlingen heter ”Spring för Terese” och hittills har den dragit in över en miljon kronor.

– Tessan betydde oerhört mycket för mig och alla andra. När en insamling når de här höjderna blir det tydligt vad hon har betytt för stora delar av Sverige också. Hon har berört så många. Det känns väldigt fint, säger Jane Haglund.

”Det har varit tungt”

Vännerna vill sprida budskapet om att det är positivt med rörelse i vardagen och under insamlingen står följande:

”Spring, dansa eller ta en promenad och gör det till en vana. Gör ni det så lovar jag att Tess kommer att le ner från himlen.”

– Hon har lämnat ett oerhört stort tomrum efter sig. Under sommaren och hösten har jag arbetat med hennes bok väldigt intensivt. Så jag har haft henne hos mig väldigt nära mig genom boken. Det har varit tungt men samtidigt väldigt fint, säger Jane Haglund.

– Vi kommer alltid att kunna springa för Terese. För att hålla henne nära oss, för att hylla den hon var och det hon stod för. Och samtidigt tillsammans bidra till den livsviktiga cancerforskningen. Terese kommer alltid att vara nära mig genom löpningen, säger Jane.

”Fint att de väljer att lyfta fram Terese”

Målet är 1,5 miljoner kronor och insamlingen kommer att lyftas på galan ”Tillsammans mot cancer” som sänds i TV4 den 6 januari där vännerna och Tereses änkling Glenn Boström kommer närvara.

– Det känns fint att de väljer att lyfta fram Terese. Allt jag kan göra är att fortsätta göra det jobbet hon startade. Att hålla hennes liv och vision levande, säger Glenn Boström.

1 av 2 | Foto: Fotograf: Robin Haglund
Terese Alvén och Jane Haglund.
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN