ASAP Rocky har landat i Los Angeles

Av: Joakim Magnå

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter att ha släppts ur häktet lämnade ASAP Rocky Sverige på fredagskvällen.

Privatjeten landade i Los Angeles vid midnatt, amerikansk tid.

Stjärnan välkomnades med kramar på flygplatsen.

Den 30-årige rapparen Rakim Mayers lämnade Stockholm via Arlanda vid 21.30 på fredagen. Han och hans sällskap var då ombord på en affärsjet av modellen Dassault Falcon 7X.

Flygplanet korsade Atlanten under natten och landade på Los Angeles internationella flygplats, LAX, efter runt elva timmar i luften, rapporterar CBC Los Angeles.

På en film från landningen syns hur passagerarna går av flygplanet och sedan promenerar vidare mot en parkeringsplats. Där välkomnas ASAP Rocky och de andra med kramar innan de kliver in i väntande bilar.

Tackade domstolen

Rättegången mot Rakim Mayers och hans två vänner i Stockholms tingsrätt avslutades under tidig fredagskväll efter tre breddfulla förhandlingsdagar.

Vid runt 19.15 meddelade rätten att de tre åtalade omedelbart skulle försättas på fri fot i väntan på domen, som kommer den 14 augusti.

När beslutet kom jublade åhörarna i salen och ASAP Rocky kramade om sina medåtalade vänner.

– Vi är så lyckliga nu, gud är god, sa artistens mamma Renee Black till Aftonbladet efteråt.

Rakim Mayers uttryckte sig känslosamt på Instagram.

”Tack från djupet av mitt hjärta till alla mina fans, vänner och alla andra världen runt som stöttat mig”, skrev han samtidigt som han även tackade domstolen och beskrev sig vara ödmjuk inför upplevelsen.

Hävdar nödvärn

Männen är misstänkta för att ha misshandlat en 19-årig man i samband med ett bråk nära Hötorget i centrala Stockholm den 30 juni. Samtliga nekar till brott och hävdar att de agerat i nödvärn.

ASAP Rocky och de andra släpptes efter att ha suttit frihetsberövade i en månad. Att häktningen hävts innebär inte att de friats från brottsmisstanken.


PODD Allt om rättegången mot ASAP Rocky – de viktigaste bevisen som kan fälla stjärnan

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi om varför en krossad glasflaska och ett fåtal SMS kan avgöra ASAP Rockys framtid.  

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

1 av 2 | Foto: FREDRIK PERSSON / TT
ASAP Rocky (th) lämnar Stockholms tingsrätt i bil efter det att domstolen meddelar att Asap Rockey inte förblir häktad efter att huvudförhandlingen mot hiphopartisten Asap Rocky avslutats.
Publicerad:

LÄS VIDARE