”Big brother”-profilerna återvänder

Av: Alex Hartelius/Meter

Publicerad:
Uppdaterad:

Joe Rovik och Tenny Engdahl är inte klara med sitt ”Big brother”-äventyr. 

På torsdagen går de in i huset för att lätta upp stämningen i några timmar. 

– Är lite inne på att dra ett coronaskämt i huset när jag kramat allihopa, säger Tenny. 

”Big brother” fyller 20 år och det råder jubileumsvecka i huset.

På torsdagen kommer deltagarna att överraskas av de tidigare profilerna Joe Rovik, 32, och Tenny Engdahl, 44, som medverkade 2012, och båda är väldigt nervösa inför sin medverkan.

– Magen går upp och ner hela tiden. Det var längesen man syntes i tv-rutan, säger Tenny Engdahl. 

– Samtidigt ska det bli roligt att få uppleva ”Big brother” igen och få morsa på allihop och berätta om sin tid där inne, säger Joe Rovik. 

Joe Rovik jobbar i dag som industrimontör. Han har full koll på den pågående säsongen och sökte själv till programmet i år. 

– Att vara med i programmet var väldigt roligt och något som jag kommer bära med mig resten av livet. Jag hade inte tackat nej till att medverka igen, säger han. 

Foto: Privat
Tenny Engdahl, 44, medverkade i ”Big brother” 2012.

Joe Rovik om äggvideon

Tenny Engdahl säger att han precis hittat kärleken och att de blir sambos på torsdagen. Till skillnad från Joe söker han inte aktivt för att vara med på tv igen. 

– Nej nej nej. Efter ”Big Brother” har jag inte sökt nånting. Stockholm och produktioner får ta in mig i så fall. 

Både Joe Rovik och Tenny Engdahl gjorde ett starkt intryck under sin medverkan i ”Big brother” 2012. På Youtube finns det bland annat ett populärt klipp där Joe rasar över en äggsituation i huset och säger att det ligger ägg överallt. 

– Det är nog mitt starkaste minne och många verkar komma ihåg just den händelsen. Än i dag får man höra om det.

Vad säger de?

– Det är väl inte så många egentligen, men några brukar göra samma dans och säga "ägg, ägg, ägg – spott i sylten”. Det är några som har ringt mig. 

Hur ställer du dig till det?

– Det börjar bli lite jobbigt och uttjatat. Ibland är det kul, ibland inte. 

Tenny Engdahl minns i sin tur fotomodellstävlingen i inledningen av säsongen. 

– Alla kom med sina stora muskler. Jag var tanig som bara den och tänkte ”hur fan ska jag kunna vinna den här tävlingen?” Så jag gjorde Tenny till Jenny och Hanna Widerstedt Camilla Jacobsen och Annica Englund fick sminka ut mig till tjej. Det var ändå lite skoj att kunna bjuda på sig själv.

Foto: Privat
Joe Rovik, 32, medverkade i ”Big brother” 2012.

Vill dra coronaskämt

På torsdagen kommer de fortsätta att bjuda på sig själv. Joe säger att det mycket väl kan bli något som har med ägg att göra och Tenny säger att han har pitchat en idé för produktionen som han hoppas att de nappar på. 

– Det bästa hade ju varit om Joe får binda fast mig i soffan, för då måste de ju skicka in polisen för att man ska komma ut. Haha, du fattar vad jag menar?

Du menar att det är aktuellt?

– Man vet aldrig. Du kan aldrig räkna med mig. Jag är lite mer vis nu för tiden, men får jag ett ryck så kan jag alltid göra något roligt.

Tenny Engdahl är även sugen på att lura de andra deltagarna att han bär på coronaviruset. 

– Jag är lite inne på att dra ett coronaskämt i huset när jag kramat alla och säga att jag ska ta läkartester på fredagen eftersom jag förmodligen har corona i mig. Då kommer Big brother-rösten säga: ”Tenny, kom till bikten” och så plockar de ut mig. Då svarar jag: "Men jag menade ju ölen”.

Tenny Engdahl och Joe Rovik besöker huset på eftermiddagen. Det är oklart hur länge. 

”Big brother” sänds tisdag till söndag 19.00 och måndagar 21.00 på Sjuan, TV4 Play och Cmore. Det sänds även dygnet runt på Cmore.

”Big brother Inifrån” är ett samarbete mellan Aftonbladet och Meter/TV4, läs mer om det här.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN