Camilla Läckberg

Camilla Läckberg om hälsokampen: ”Djupt olycklig när jag tränar”

Av: 

Moa Malmqvist

NÖJE

På sin Instagram har hon öppnat upp sig om sin hälsokamp.

Nu berättar Camilla Läckberg för Aftonbladet om stressen och den nya träningsresan.

– Det finns inget i hela världen som jag kan tänka mig är värre än att träna, säger hon.

Camilla Läckberg, 46, har under våren haft premiär för sin långfilmsdebut ”Glaciär”, som producerats och regisserats av Baker Karim, 47. Hon har parallellt med projektet öppnat upp sig på sina sociala medier om sin hälsokamp. Nu berättar hon för Aftonbladet om att säga nej, sommarplanerna och de nya träningsrutinerna.

– Jag ser ljuset i tunneln nu, vid midsommar kommer folk att försvinna iväg på semester och sluta att mejla och ringa mig. Jag kommer också att dra iväg en vecka för att skriva, utan varken barn eller man, säger hon.

”Svårt att säga nej”

Hon berättar att stressen hon upplevt under våren i hög grad varit självförvållad.

– Jag har väldigt svårt att säga nej till roliga saker, jag hoppar gärna på många projekt. Jag tycker att jag har den perfekta tidsuppdelningen, då räcker det med att något blir försenat ett halvår och något blir tidigarelagt så har jag helt plötsligt massor med grejer på g samtidigt.

Camilla Läckberg.

Har börjat träna

För att må bättre och komma igång har hon tagit hjälp av maken Simon Sköld, 34, som uppmuntrat henne att ta tag i träningen.

– Jag hatar ju innerligt att träna, vi är ju så olika. Det finns inget i hela världen som jag kan tänka mig är värre än att träna. Man svettas och håller på, jag är djupt olycklig när jag tränar. Men Simon liksom sänkte ribban och sa att jag inte måste träna tre gånger i veckan utan det räcker med fem minuter om dagen. Det har fungerat jättebra för mig, ibland har det varit en timmes promenad och ibland fem minuters rörelseträning.

– Jag måste komma igång och få det i min vardag. Inte att pressa mig så att jag får blodsmak i munnen, det ligger rätt långt bort.

Ses i ny realityserie

Under våren har ett kamerateam mer eller mindre bott hos författaren, som till hösten kommer att ses i realityserien ”Svenska powerkvinnor”. Camilla berättar att det har varit speciellt men att det känns härligt att få visa upp en ärlig bild av sin vardag.

– Det är första gången som jag har hela min familj med, speciellt mina stora barn har ju inte figurerat så mycket. De fick bestämma själva om de ville va med eller inte. Jag var ganska förvånad över att min äldsta sa ja faktiskt, att han ville vara med. Det har jag tyckt var lite härligt, att få visa upp familjen och jobb.

Camilla Läckberg med maken Simon Sköld.

– Folk tror ju att man sitter vid ett skrivbord i motljus i en stor stickad tröja, håller i en tekopp och skriver. Det är inte så min verklighet ser ut. Jag har släppt in tv-teamet i min vardag, och då får man ju ta ett djupt andetag och släppa in kamerateamet klockan 07.00 på morgonen. Det finns ju en sida i en som vill gå upp en timme tidigare och sminka sig. Jag har ju fått ta ett djupt andetag och tänka att jag inte gör det annars och därför ska jag inte göra det nu heller. Har jag bestämt mig att ska det vara på riktigt så ska det också vara det.

Släpper ljudbok

Får teamet följa med på din skrivarvecka?

– Nej då ska jag vara helt själv, men de får vara med på andra roliga saker, som under inspelningarna av ”Lyckoviken”.

Camilla Läckberg är för tillfället aktuell med nya ljudboken ”Glaciär”, en förlängning av långfilmsdebuten med samma namn. I huvudrollerna ses Lena Endre, 65, och Alexander Karim, 45, som också gör rösterna i ljudboksversionen.

– Vi hade otroligt mycket mer material än vad som får plats i ett filmformat. För att kunna göra en bra film så måste man veta nästan allt om karaktärerna, deras bakgrund, deras personlighet och vad som händer utanför. Men samtidigt går det inte att klämma in allting i en långfilm. Det blir ju en slags hybrid mellan film och bok.

”Glaciär” släpps 15 juni på Storytel.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS


Publisert:

LÄS VIDARE

Big Brother 2021 – så gick det för deltagarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Camilla Läckberg

Simon Sköld