Övergrepp i Paradise hotel

Arbetsmiljöverket utreder Mastiff efter övergreppen i ”Paradise hotel”

Anmälde aldrig händelsen

Av: 

Stina Dahlgren

NÖJE

Produktionsbolaget Mastiff kommer att utredas av Arbetsmiljöverket.

Anledningen är att de inte anmälde övergreppen i ”Paradise hotel”.

– Det finns krav på arbetsgivaren att anmäla till Arbetsmiljöverket när det har hänt något riktigt illa, säger Arbetsmiljöverkets chefsjurist Anna Varg till Dagens Media.

Arbetsmiljöverket har inte fått in någon anmälan efter larmen om övergrepp i ”Paradise hotel”, skriver Dagens Media. Enligt Anna Varg, chefsjurist på Arbetsmiljöverket, kan produktionsbolaget Mastiff vara skyldiga att anmäla.

– Det finns krav på arbetsgivaren att anmäla till Arbetsmiljöverket när det har hänt något riktigt illa. Har någon dött, drabbats av en svårare personskada eller ett allvarligt tillbud måste man anmäla det, säger Anna Varg till Dagens Media.

Utreder Mastiff

Nu ska Arbetsmiljöverket inleda en inspektion mot Mastiff. Om utredningen visar att de borde anmält händelsen men inte gjorde det, kommer någon inom produktionen bli personligt straffansvarig, skriver Dagens Media.

Matilda Snöwall är är vd för Mastiff. I ett mejl till Aftonbladet bekräftar hon att Arbetsmiljöverket kommer att utreda Mastiff.

”Ja vi ska träffa Arbetsmiljöverket för en vanlig inspektion, och då får vi tillfälle att uppdatera dem om hur vi jobbar med våra olika produktioner. Vi har en god relation så vi ser fram mot ett bra samtal.” skriver hon.

Nents polisanmälan

Tv-bolaget Nent, som är de som beställer programmet av Mastiff, har tidigare polisanmält händelserna. De har även startat en intern utredning ”för att gå till botten med huruvida rutinerna brustit i hantering och övervakning under inspelningen”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Upptäck höstens nyheter från Carin Wester – handla hos Åhléns här

Åhléns


Publisert:

LÄS VIDARE

Produktionsbolaget larmade aldrig om övergreppet i ”Paradise hotel”

ÄMNEN I ARTIKELN

Övergrepp i Paradise hotel

Paradise hotel

Arbetsmiljö

Nent