Nu tar de ut skilsmässa

Av: Niklas Eriksson, Lilian Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Lia Boysen och Anders Ekborg: Vi har bestämt oss för det gemensamt

slut efter 20 år Skådespelarparet Anders Ekborg och Lia Boysen har varit tillsammans i 20 år. Nu har de bestämt sig för att ta ut skilsmässa.
Foto: Foto: EIVIND VOGEL-RÖDIN
slut efter 20 år Skådespelarparet Anders Ekborg och Lia Boysen har varit tillsammans i 20 år. Nu har de bestämt sig för att ta ut skilsmässa.

Skådespelarparet Lia Boysen och Anders Ekborg går skilda vägar efter 14 års äktenskap.

Paret träffades i början av 90-talet och avslutar nu sitt långa kärleksförhållande.

– Vi skiljs som nära vänner, säger Lia Boysen till Nöjesbladet.

Foto: Foto: GUNNAR JÖNSSON
Lia Boysen och Anders Ekborg spelade mot varandra i SVT-dramat ”Den som viskar”.

Lia Boysen, 45, och Anders Ekborg, 51, skickade i går in en ansökan om skilsmässa till tingsrätten.

Paret som har varit gifta sedan 1997 och varit ihop ännu längre har efter en längre tids funderingar på att skiljas nu fattat beslutet gemensamt.

Träffades på teatern

– Efter en längre tid av samråd och gemensamt övervägande har vi bestämt oss för att ansöka om skilsmässa, säger Anders Ekborg och Lia Boysen i ett gemensamt uttalande.

Tillsammans har paret två barn.

1991 regisserade Anders Ekborg pjäsen ”Danny and the deep blue sea”, i en av huvudrollerna fanns en ung svensk skådespelerska – Lia Boysen.

”Jag blev livrädd”

I en gemensam intervju i tidningen Femina berättar Lia Boysen om första mötet när hon var mitt upp i inspelningarna av tv-serien ”Storstad” under samma period.

– Jag blev livrädd när jag träffade honom och kände att kommer jag för nära den här mannen så kommer jag aldrig därifrån. Efter vårt första möte undvek jag honom i månader. Jag var rädd – det kändes alldeles för seriöst. Anders drabbades på ett liknande sätt, sa hon till tidningen 2006.

Kändisar på bröllopet

Men de kunde inte hålla sig i från varandra länge.

Efter fler år som ett par blev det dags för bröllop.

Under det tre dagar långa ”bondbröllopet” i Sörmland i augusti 1997 var den svenska kändiseliten inbjudna, Björn Ulvaéus, Helene Sjöholm och Per Morberg var några av dem som i tre dagar firade in Boysens och Ekborgs

giftermål.

Paret har utöver pjäsen från 1991 också jobbat tillsammans i sina yrkesliv som skådespelare, bland annat i SVT-dramat ”Den som viskar”.

Förälskade i tv-drama

– Gud, vad härligt att få spela förälskad i sin egen man... det borde man kunna få göra lite oftare när vi ändå är i samma yrke, sa Lia Boysen till tidningen Femina i samband med ”Den som viskar”.

Både Anders Ekborg och Lia Boysen har haft långa och framgångsrika karriärer under sin tid ihop men har nu, efter mer än 20 år tillsammans, valt att gå skilda vägar i livet.

– Vi skiljs som nära vänner, säger Lia Boysen till Nöjesbladet.

Publicerad: