”Mänskliga Ken-dockan” död – bara 20 år gammal

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

Pappan: ”Gud hade andra planer”

1 av 2

Han kämpade mot leukemi.

Nu har Celso Santebañes, känd som den mänskliga Ken-dockan, dött, 20 år gammal.

– Han hade planer, men Gud hade andra, säger hans pappa Celia Borges.

Brasilianaren Celso Santebañes blev känd som ”Human Ken doll”, den mänskliga Ken-dockan, efter att ha lagt ner drygt 380 000 kronor på plastikkirurgi för att bli så lik Barbies pojkvän som möjligt.

Nu har han dött, 20 år gammal, skriver People.

Celso Santebañes har kämpat en fem månader lång kamp mot leukemi. People uppger att dödsorsaken var en bakteriell lugninflammation i samband med cancern. Han dog på torsdagen på det sjukhuset i Brasilien där han genomgick senaste omgången av kemoterapi.

Celso Santebañes påbörjade sina plastikoperationer efter att ha vunnit en modelltävling som 16-åring.

Innan han insjunknade i cancer hade han även lanserat en linje med Celso-dockor och han tog enligt Mirror uppemot 128 000 kronor i betalt för sina framträdanden.

”Jag ser min värld rasa”

Santebañes delade med sig av det tragiska beskedet att han fått cancer på Instagram från sin sjukhussäng.

”Jag har gråtit .. Jag ser min värld rasa. Jag vill inte att någon ska tycka synd om mig, bara be för mig och respekterar mig”, löd en del av inlägget som han skrev i januari.

Latinska Times skriver att han de senaste månaderna brydde sig mindre om sitt utseende och i stället fokuserade all sin energi på hälsan.

– I dag har jag starta en ny cykel i mitt liv, sa han tidigare i år.

– Jag har börjat kemoterapi och jag erkänner att jag är lite bekymrad över vissa biverkningar så som håravfall, illamående, min kropps reaktion på cellgifterna, bland annat, men jag är inte längre orolig för det estetiska. För mig det spelar ingen roll. Vad som spelar roll nu är min hälsa, och jag kommer att kämpa för det.

”Gud hade andra planer”

Independent skriver att han begravdes under söndagen.

– När han började uppfylla sina drömmar upptäckte han sin sjukdom och hans drömmar avbröts. Han hade planer, men Gud hade andra, säger hans pappa Celia Borges.

Förutom Celso Santebañes är även amerikanen Justin Jedlica känd som ”Human Ken” medan Valeria Lukyanova är känd som mänskliga Barbie.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN