TV4 svarar på hårda castingkritiken

Av: Alex Hartelius/Meter

Publicerad:
Uppdaterad:

Influencers, rasistutspel och flera deltagare från Stockholm.

Nu svarar TV4 på kritiken mot castingen i ”Big brother” 2020.

– Särskilt Stockholms-centrerat tycker vi inte att det är, säger Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4.

Flera av deltagarna i ”Big brother” har tusentals följare på sociala medier.

Antonia ”Anty” Johnson har över 300 000 följare på Instagram. Hon har även hundratusentals följare på sina youtubekanaler.

Mergim Feka har gjort sig känd på Tiktok och har cirka 43 000 följare.

Alex Manzizila har på sitt instagramkonto, som han driver tillsammans med sin bror Yanick Manzizila, cirka 25 000 följare.

Deltagaren Jessica Pamlin, som på måndagen lämnade ”Big brother”, har på sin youtubekanal över 90 000 prenumeranter.

– I dagens Sverige har många människor stora nätverk och tusentals följare i sociala medier. Antonia, Mergim, Alex och Jessica har tagits med som deltagare i Big Brother för att de är härliga och spännande personer, säger Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4.

Foto: TV4
Jessica Pamlin, 23, lämnade ”Big brother”.

Flera deltagare bosatta i Stockholm 

TV4 har inte enbart fått kritik för att plocka in personer med många följare på sociala medier. Bland de 12 ursprungliga deltagarna var sju stycken bosatta i stockholmsområdet. Exempelvis är Antonia ”Anty” Johnson född och uppvuxen i Umeå, men bor sedan flera år tillbaka i Stockholm.

– Vi har deltagare från Umeå, Göteborg, Hässleholm, Halmstad, Sundsvall och Stockholm med omnejd, så särskilt Stockholms-centrerat tycker vi inte att det är. 

Foto: TV4
Kim Kamal tvingades lämna "Big brother".

Nöjda med castingen

Efter Kim Kamals och Isabel Pereiras kränkande uttalande om judar, samt Sami Jakobssons bakgrund med högerextremism och tauteringar med nazisymboler, har kanalen även kritiserats för hur castingprocessen ser ut.

Joel Bendrik säger att de gör omfattande intervjuer med alla deltagare och att de får träffa psykolog innan kanalen bestämmer sig för om de är lämpliga som deltagare – och att kanalen överlag är nöjda med castingen.

– Deltagarna är en blandad grupp människor som tillsammans bidrar till ett spännande program. 

”Big brother” sänds tisdag till söndag 19.00 och måndagar 21.00 på Sjuan, TV4 Play och Cmore. Det sänds även dygnet runt på Cmore.

Foto: TV4
Isabel Pereira tvingades lämna ”Big brother".
Publicerad:

LÄS VIDARE