Anne Lundberg

Anne Lundberg: ”Det är hemligheten bakom succén”

Av: 

Anna & Hans Shimoda

Experten Knut Knutson och  Anne Lundberg.
Experten Knut Knutson och Anne Lundberg.

NÖJE

Ikväll är det premiär för ”Antikrundan” och för tjugoandra året i rad är Anne Lundberg programledare.

Redan under det första avsnittet blir chocken ett faktum.

– Då fick jag ståpäls.

Idag är det premiär för årets omgång av ”Antikrundan” på SVT och i vanlig ordning ser vi Anne Lundberg i rollen som programledare.

– Det känns jättehärligt. Förra året blev det ju ingen vanlig runda, vi kunde inte åka iväg och gjorde därför en variant där vi klippte ut olika värderingar ur arkivet och följde upp dem. Därför är vi så glada för att vi nu har kunnat göra en helt vanlig inspelning med massvis med människor på plats, roliga föremål och stora överraskningar. Vi är så lyckliga.

Anne Lundberg förklarar att säsongens första avsnitt bjuder på lite av en bomb.

– Vi pratar om en miljonvärdering. Det är ett föremål som värderas till mellan en och två miljoner kronor, det är ju otroligt mycket. Då fick jag ståpäls. Det som jag tycker är så häftigt med ”Antikrundan” är alla de här människorna som kommer med föremålen och som berättar så spännande historier om allt från släktfejder till familjehemligheter. Det är höjdpunkten.

– Det är nog hemligheten bakom succén. Men också att kunna sitta hemma och plötsligt inse att ”herregud, en sådan där stol har ju jag på vinden”. Nästan alla drömmer nog om den där tipsvinsten eller att något som man har ståendes hemma är värt jättemycket pengar. Man kanske också kommer till oss med ett föremål som man hatar, men inte har hjärta att slänga, och så blir experterna eld och lågor. Helt plötsligt ser man föremålet med helt nya ögon.

”Vi måste sluta slänga grejer och köpa nytt”

Hon tror att det finns mycket pengar på landets soptippar.

– Jag tror det finns mängder med pengar där, oavsett om vi talar om extremt värdefulla föremål eller inte. Vi måste sluta slänga grejer och köpa nytt.

Anne Lundberg är inte bara aktuell med ”Antikrundan”, snart drar även ”Husdrömmar” igång som hon leder med arkitekten Gert Wingårdh.

– Jag är väldigt hus- och inredningsintresserad och älskar att komma hem till människor och se hur de bor. Det är lite av tjusningen med ”Husdrömmar”, man får inte bara följa husbygget utan också komma hem och in till människor och se hur de har det. Man får också följa människorna i deras process då allt ställs på sin spets. Det är en väldigt stor process som kostar väldigt mycket pengar och då händer det ofta något hos de människor som är med om processen. Man kan nästan jämföra det med en kris i livet. Det blir ofta dyrare än man trott och tar längre tid och det är stora beslut som ska fattas. Det är spännande att följa de här människorna. Vad händer med dem när de går igenom den här processen?

Vad kan du berätta om den nya säsongen?

– Den här säsongen följer vi allt från slott till koja. Vi kommer bland annat följa upp det unga paret som byggde ett tiny house under förra säsongen. Det är sjutton kvadratmeter på hjul som de kan ta med sig över hela världen. Vi har också följt ett slott som brann ner till grunden och varit med under hela uppbyggnaden.

Är du och Gert alltid överens?

– Det är vi verkligen inte. Jag är väldigt förtjust i Gert och har den största respekten för honom. Men vi tycker inte lika om allt, och det vore tråkigt om vi gjorde det. Vi kan tycka olika om färg på väggar och materialval.

Vem brukar vinna?

– Vi turas om att få vinna. Haha! Men det är ju husägaren som bestämmer i slutändan. Men jag är väldigt glad över att få lärt känna Gert.

”Bor inte ihop till hundra procent”

Anne Lundberg berättar att de även umgås när kamerorna stängts av.

– Vi käkar middag ibland. Jag och min man har varit hemma hos Gert och hans fru och de hos oss. Men han bor i Göteborg och jag i Skåne så vi ses inte varje vecka eller varje månad. Men vi har väldigt roligt tillsammans.

Privat lever Anne Lundberg med maken Stefan. De har varit ett par i fem år och gifta i två och ett halvt.

När vi intervjuade dig härom året bodde ni inte ihop, hur är statusen idag?

– Vi bor faktiskt på lite olika ställen. Stefan jobbar med tunnelbaneutbyggnaden till Nacka och är ansvarig för stationerna på den nya linjen. Han hade ett hus i Nacka som han sålde för ett och ett halvt år sedan och köpte sedan en lägenhet på Södermalm. Jag jobbar en del i Stockholm och vi utnyttjar lägenheten båda två. Men jag har kvar mitt stora hus i Skåne och normalt jobbar Stefan i Stockholm tisdag, onsdag och torsdag och sedan flyger han ner till mig.

– Vi är mycket tillsammans, men bor inte ihop till hundra procent. Men jag tycker det är ganska härligt. Då får man längta efter varandra.

ANNONS

Nu upp till 25% rabatt på träningskläder & skor hos Ellos. Inspireras av de senaste trenderna.

Extern länk från Ellos.se

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Isabella Löwengrip: Mamma och jag har olika uppfattningar om hur min barndom var

ÄMNEN I ARTIKELN

Anne Lundberg

Antikrundan