Spara pengar: Så lever du billigt

Smarta knep för liten plånbok

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Knappt har lönen hunnit in på kontot innan det plötsligt känns tomt igen.

Hur ska man göra för att överleva ekonomiskt hela månaden ut?

Här är 8 tips för att klara sig fram till den efterlängtade lönen.

Se över dina elkostnader

Vad betalar du egentligen för el varje månad? Greenely är ett elbolag som optimerar din elanvändning med hjälp av smart teknik i en app. De ger dig full kontroll över din elanvändning, analyserar ditt beteende och optimerar din förbrukning med hjälp av smarta algoritmer, helt utan bindningstid.
Pressa ditt elpris hos Greenely här.

Tips!

Här nedan kan du även jämföra olika elpriser och se om du betalar för mycket.

Se över ditt sparande

Skaffa en konto på SAVR, en plattform där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna utan att år efter år betala provisioner till någon. SAVR kunder betalar i snitt 30 - 50 procent lägre avgifter, varje år. Läs mer och skaffa ett konto på SAVR här.

Handla billigare mat

Matkassar är ett enkelt sätt att handla hela veckans middag till bra pris. Du får dessutom maten levererad hem till dörren och slipper gå till affären, något som ofta kan innebära att du köper mer än du behöver. Att handla hungrig, på väg hem från jobbet, är en stor pengafälla när du försöker spara pengar. Hos Matsmart handlar du billig mat året runt och dessutom minskar du matsvinnet. Kolla in utbudet och fynda mat att bunkra upp med hemma till extra priser, samtidigt som du gör en insats för miljön.
Läs mer och handla mat hos Matsmart här.

Behöver du inspiration på billiga maträtter?

Det går att äta goda hemlagade middagar alla dagar i veckan – utan att det behöver ta för lång tid eller kosta skjortan. Knepet är riktigt bra och inspirerande recept med mycket grönt, som ger stor smak med få ingredienser.
Här har Fredagskocken Mattias Larsson samlat sina pålitligaste hemmafavoriter och delat upp dem efter hur lång tid de tar att laga: 20, 30 eller 40 minuter, så att du lätt kan välja utifrån hur mycket tid du har på dig.

Se över ditt bolån

Vad har du för ränta på bolånet egentligen? Att förhandla ner räntan med din bank eller genom att byta bank i många fall ge oväntat mycket pengar över. Jämför andra bankers bolåneräntor och lägg upp argumenten och kontakta banken!

Samla dina lån

Sänk dina månadskostnader genom att bli av med alla smålån med onödiga avgifter. Jämför lån upp till 600 000 kr kostnadsfritt hos Compricer och samla dina lån till ett mer förmånligt privatlån. Då betalar du av dina smålån och har sedan bara en utgift varje månad, till bättre ränta, vilket kan spara dig många hundralappar varje månad.
Ansök enkelt hos Compricer här.

Satsa på matlådor

Vill du spara pengar? Skippa lunch på stan och hämtmat hem till dörren. I den här boken finns recept på soppor, sallader, varma och kalla rätter och mellanmål som alla är lätta att ta med. Ingen skräpmat och inga konstiga råvaror och tillsatser. Maten är snabblagad och god och ger dessutom en skjuts åt din viktminskning. Om du lagar mycket på samma gång får du färdiga matlådor för hela veckan. Bra för både hälsan och plånboken. Handla boken här och kom igång direkt.

Här hittar du fler bra kokböcker som hjälper dig att laga god och billig mat.

Extra-tips: Jämför priser innan du handlar

Shopping är naturligtvis bra att undvika om du vill spara pengar, men ibland behöver vi faktiskt göra vissa inköp. Tvättmaskinen kanske går sönder, bilen strular eller så finns det något annat du måste köpa. Kom ihåg att jämföra priser innan du handlar för att minska risken att du betalar för mycket. Prisjakt jämför objektivt tusentals produkter och tjänster så att du kan göra det bästa möjliga köpet. Läs omdömen och recensioner innan du bestämmer dig och handla tryggt och säkert.
Hitta din produkt till bästa pris hos Prisjakt här.


Publisert:

LÄS VIDARE