Spara pengar: Så lever du billigt

7 smarta knep för liten plånbok

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT / TT NYHETSBYRÅN

Januari har knappt börjat och det känns redan tomt på kontot.

Hur ska man göra för att överleva den fattigaste månaden av alla?

Här är 7 tips för att klara sig fram till årets mest efterlängtade löning.

Se över dina lån och utgifter

Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hur mycket betalar du i ränta? Har du flera smålån med dyra avgifter? Lendo hjälper dig att samla dina lån, krediter och avbetalningar kostnadsfritt. Genom att samla dina lån till ett privatlån kan du sänka din månadskostnad och få mer pengar över till annat. Ansök enkelt hos Lendo här. [Extern länk]

Handla billigare mat

Foto: MAJA SUSLIN / TT / TT NYHETSBYRÅN

Matkassar är ett enkelt sätt att handla hela veckans middag till bra pris. Du får dessutom maten levererad hem till dörren och slipper gå till affären, något som ofta kan innebära att du köper mer än du behöver. Att handla hungrig, på väg hem från jobbet, är en stor pengafälla när du försöker spara pengar.

Hos Matsmart handlar du billig mat med upp till 76 % rabatt och dessutom minskar du matsvinnet. Kolla in utbudet och fynda mat att bunkra upp med hemma till extra priser, samtidigt som du gör en insats för miljön.

Handla mat hos Matsmart här. [Extern länk]

Spara smartare

Foto: SAVR

Att minska utgifterna är ett sätt att få mer kvar i plånboken. Att få dina befintliga pengar att växa snabbare, enklare och smartare är också en väg till bättre ekonomi. Sparar du bara hos din privata bank eller är det kanske dags att börja med fonder?

Hos SAVR hittar du samma fonder och säkerhet som hos alla andra banker, men till halva avgiften. De betalar tillbaka all provision till dig som kund, istället för att behålla pengarna själva och ju mer sparpengar du har, desto mer kan ditt sparande växa med åren. Bli kund hos SAVR och sätt igång med ditt sparande redan idag. [Extern länk]

Behöver du inspiration på billiga maträtter?

Här finns recept med allt-i-ett-rätter som sköter sig själva i ugnen medan du sysslar med annat. Laga allt ifrån enkla soppor till festligare rätter som sätter guldkant på vardagen. Lättlagat och snällt mot plånboken.

Laddar ...

Se över dina utgifter

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYR≈N

Hur många räkningar har du varje månad? Vad betalar du egentligen för hus, bil, telefon, el och streaming? Om du ser över dina utgifter kan det finnas många hundralappar att spara.

Kundkraft hjälper dig att förhandla fram ett nytt elavtal. För att du ska få ett så lågt elpris som möjligt så bjuder de in alla elbolag till en auktion. De som lägger lägst pris utan fasta avgifter vinner och du får ett bättre avtal. Pressa ditt elpris hos Kundkraft här. [Extern länk]

Satsa på matlådor

Foto: Bonnier Fakta

Vill du spara pengar? Skippa lunch på stan och hämtmat hem till dörren. I den här boken finns recept på soppor, sallader, varma och kalla rätter och mellanmål som alla är lätta att ta med. Ingen skräpmat och inga konstiga råvaror och tillsatser.

Maten är snabblagad och god och ger dessutom en skjuts åt din viktminskning. Om du lagar mycket på samma gång får du färdiga matlådor för hela veckan. Bra för både hälsan och plånboken. Handla boken här och kom igång direkt.

Laddar ...

Behöver du nya matlådor?

Testa hopfällbara matlådor är tillverkade av EKO-vänligt silikon, som är helt giftfritt och tål kyla från -30 grader till +220 grader. Går bra att förvara i frys, micro, ugn och diskmaskin.

Laddar ...

Jämför priser innan du handlar

Foto: Johansen, Erik / TT NYHETSBYR≈N

Shopping är naturligtvis bra att undvika om du vill spara pengar, men ibland behöver vi faktiskt göra vissa inköp. Tvättmaskinen kanske går sönder, bilen strular eller så finns det något annat du måste köpa. Kom ihåg att jämföra priser innan du handlar för att minska risken att du betalar för mycket.

Prisjakt jämför objektivt tusentals produkter och tjänster så att du kan göra det bästa möjliga köpet. Läs omdömen och recensioner innan du bestämmer dig och handla tryggt och säkert. Hitta din produkt till bästa pris hos Prisjakt här. [Extern länk]

Publicerad: