Pärlcouscous med aubergine och tahinisås

Av Godare

(9)

Vad tycker du?

Pärlcouscous med aubergine och tahinisås

Pärlcouscous med aubergine och tahinisås är den perfekta vardagsmaten. Både couscousen och såsen fungerar super att ha liggande ett par dagar i kylen.

Recept ur boken ”Goda grejer” av Frida Lund.

Pärlcouscous med aubergine och tahinisås

Ingredienser

  • 4 dlpärlcouscous
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 Aubergine
  • 0,5 msksalt
  • 2 mskneutral olja
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 mskTomatpuré
  • 2 mskvatten
  • 0,5 krukaMynta
  • Salt och peppar
  • 2 mskolivolja

Tahinisås

  • 1 dlRysk yoghurt
  • 1 dltahini
  • 0,5 vitlöksklyfta, riven
  • zest från 1 ekologisk citron
  • 1 krmSpiskummin
  • 0,5 dlVatten

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pärlcouscous med aubergine och tahinisås