Pärlcouscous med aubergine och tahinisås
Foto: Martina Ankarfyr
Pärlcouscous med aubergine och tahinisås

Pärlcouscous med aubergine och tahinisås

4,2 (6 röster)

Middagstips

Det här är den perfekta vardagsmaten. Pärlcouscous funkar super att ha liggande ett par dagar i kylen och samma sak gäller såsen.

Recept ur boken ”Goda grejer” av Frida Lund (Mondial förlag).

Pärlcouscous med aubergine och tahinisås

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 dl pärlcouscous
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 aubergine
  • 0.5 msk salt
  • 2 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vatten
  • 0.5 kruka mynta
  • salt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • Tahinisås

  • 1 dl rysk yoghurt
  • 1 dl tahini
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • zest från 1 ekologisk citron
  • 1 krm spiskummin
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE