Kycklingfilé – i smakrik tomatsås
Kycklingfilé hamnar ofta på middagsbordet. Här är en lättlagad och god rätt med krämig och smakrik sås som kan bli hela familjens favorit.
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 1 mskolja
- 1 Gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 mskVetemjöl
- 500 gtomater, finkrossade eller passerade
- 1 tärningkycklingbuljong
- 2 tskSenap, finkornig
- 1 tskBalsamvinäger, eller honung
- 2 dlgrädde
- Salt och peppar
- 1 krukabasilika
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.