Klassisk kalops – husmanskost som värmer
Kalops serverad med kokt potatis och rödbetor är en riktig klassiskt exempel på husmanskost. Varianterna är många men här är ett bra grundrecept med morötter, lagerblad och kryddpeppar.
Ingredienser
- 1 kgNötkött, eller högrev (à 1 1/2 kg med ben)
- 200 gMorötter
- 2 Gul lök
- 1 mskSmör
- 1 mskolja
- 3 lagerblad
- 12 kryddpepparkorn
- 1 lVatten
- Salt
- Vitpeppar
Till servering
- kokt potatis
- inlagd rödbeta
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.