Klassisk kalops – husmanskost som värmer

Av Nina Kindbro

(117)

Vad tycker du?

Klassisk kalops – husmanskost som värmer

Kalops serverad med kokt potatis och rödbetor är en riktig klassiskt exempel på husmanskost. Varianterna är många men här är ett bra grundrecept med morötter, lagerblad och kryddpeppar.

Ingredienser

  • 1 kgNötkött, eller högrev (à 1 1/2 kg med ben)
  • 200 gMorötter
  • 2 Gul lök
  • 1 mskSmör
  • 1 mskolja
  • 3 lagerblad
  • 12 kryddpepparkorn
  • 1 lVatten
  • Salt
  • Vitpeppar

Till servering

  • kokt potatis
  • inlagd rödbeta
En klassisk kalops är alltid gott.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Klassisk kalops – husmanskost som värmer

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.