Klassisk kalops – husmanskost som värmer

4,1 (57 röster)

Middagstips

Kalops serverad med kokt potatis och rödbetor är en riktig klassiker på husmanskost. Varianterna är många men här är ett bra grundrecept.

Kalops

  • Ingredienser

  • 1 kg nötkött, eller högrev (à 1 1/2 kg med ben)
  • 200 g morötter
  • 2 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 3 lagerblad
  • 12 kryddpepparkorn
  • 1 l vatten
  • salt
  • vitpeppar
  • Till servering

  • kokt potatis
  • inlagd rödbeta

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen
En klassisk kalops är alltid gott.

LÄS VIDARE

Stort knivtest: Ny jury – samma vinnare

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Husmanskost

Huvudrätter

Grytor recept

MER OM GODARE

Husmanskost – här är tio klassiska rätter

Kåldolmar – recept på den klassiska rätten

1 h 30 min

Rotmos och fläsklägg – klassisk husmanskost

2 h 30 min

Laga middag med max fem ingredienser

Stuvad blomkål med falukorv

15 min

Biff Rydberg med senapskräm

40 min

Raggmunk med fläsk

30 min

Härlig husmanskost

Billig mat – 7 recept som räddar januari

Wallenbergare – en klassiker med historia

50 min

Klassisk räkmacka

20 min

Goda gulaschsoppan som värmer i kylan

1 h 10 min

Pasta alla Gricia – klassiskt italienskt

35 min

Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax

Gnocchi – så enkelt lagar du den goda potatispastan

20 min

Pasta puttanesca – klassisk pasta på italienska

30 min

Isterband med stuvad potatis

30 min

Dillkött – så lyckas du med smakerna

2 h

Ugnspannkaka med grönkål och ädelost

Vad blir det till middag?

Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre

Ostkaka med kardemumma och körsbärssylt

Linsgryta – mustig och välsmakande

45 min

Nasi goreng – asiatiska pytt i pannan

35 min