Morotssoppa med ingefära – solgul goding
Morotssoppans härligt gula färg sätter fart på aptiten. Den lena soppan får ett extra sting av ingefära – och om du vill – lite chili.
Morotssoppa med ingefära
Ingredienser
- 500 g morötter
- 1 bakpotatis
- 1 gul lök
- 2 msk ingefära, riven (färsk)
- 1 tsk röd chili, hackad (valfritt)
- 1 msk olivolja
- 1 l grönsaksbuljong, vatten och tärning eller utspädd fond
- vispgrädde
- salt och peppar
- 1 skvätt gräddfil
- 1 kvist persilja
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Soppa – 5 favoriter för alla smaker
Veckomeny – recept för hela veckan
Billig mat – 7 recept som räddar januari
Grön burrata med sting





30 min
Tre läckra recept på fyllda knyten
Sojagravad lax – enkelt och gott





15 min
Linsgryta – mustig och välsmakande





45 min
Indisk madras curry – het och krämig





1 h 20 min
Kalkonfilé i krämig kokossås





30 min
Tempehwraps med läckra smaker





45 min
Pasta med chorizo i tomatsås





30 min
Kall tomatsoppa med shiitakesvamp





45 min
Laxfrittata med pepparrot





15 min
Kräftsoppa – len, kryddig och krämig





30 min
Asiatisk biffsallad





40 min
Smoothie med grönkål och ingefära





10 min
Grillad lax med kräfttzatziki





30 min
Penne vodka – pastarätten med sting





30 min
Stekt hälleflundra med blomkålskräm





1 h
Fräsch soppa med räkor och ingefära





20 min
Bjud på varma smörgåsar med köttfärs





30 min
Pumpasoppa med slövispad vitlöksgrädde
Markiz Taintons goda saffranssill
20 min
Rödbetsjuice – nyttiga energiboosten





5 min