Örtmarinerad makrill med mynta och potatis

Örtmarinerad makrill med mynta och potatis

5 (1 röst)

Örtmarinerad makrill med mynta och potatis – mynta ger fisk en frisk smak. – I det här receptet låter ni makrillen stå i kylskåpet i 24 timmar så att alla härliga ­smaker får gucka ihop sig, säger Paolo.

Sgombro marinato alla marinara av Paolo Roberto

Örtmarinerad makrill med mynta och potatis

  • Ingredienser

  • 4 makrillfilé, 200 g/filé
  • 5 pepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 3.5 msk citronjuice, färskpressad
  • 1 dl färsk mynta, tunnstrimlad
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 2 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1.5 dl vitvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • persilja, finhackad och finhackad mynta för att strö över
  • 10 rädisa, skivade
  • 650 g färskpotatis, nykokt

Gör så här