Ingredienser
- 5 dlMjölk, standard 3%
- 1 gSaffran
- 50 gJäst, för söta degar
- 2 dlströsocker
- 2,5 dlkvarg, eller crème fraiche
- 100 gsmör, rumsvarmt
- 12 dlVetemjöl, cirka + ev lite mjöl till utbakning
- 1 ägg, uppvispat, till pensling
- Florsocker, att pudra med
Fyllning
- 350 gMandelmassa
- vispgrädde, en skvätt att blanda med mandelmassan
- 3 dlvispgrädde
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Jenny Warsén
När Jenny Warsén lagar mat ska det vara gott, gå snabbt och inte kosta alltför mycket. Hon är vardagsmatens riddare, kokboksförfattare och bloggare. Här på Godare delar hon med sig av enkla vardagsrätter och härlig sommarmat med extra goda smaker. Bild från boken "Jennys sommar". Foto: Ulrika Pousette
Visa 25 recept