Blomkålsgryta Aloo gobi

Av Nina Kindbro

(13)

Vad tycker du?

Blomkålsgryta Aloo gobi

Blomkålsgrytan Aloo gobi får sin fina färg av gurkmeja och härliga smaker av spiskummin, vitlök, kardemumma och kokosmjölk. Perfekt att sno ihop en vardagkväll när suget efter indiskt är stort.

Blomkålsgryta Aloo gobi.

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, cirka 500 g, eller fryst
  • 400 gPotatis
  • 1 Lök, gul, hackad
  • 1 mskolja
  • 1 mskSpiskummin, mald
  • 0,5 mskKoriander, mald
  • 2 tskKardemumma, mald
  • 1 tskGurkmeja
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 mskTomatpuré
  • 2 dlVatten
  • 400 mlKokosmjölk
  • 1 mskströsocker
  • 40 gIngefära, färsk
  • 400 gkikärter, kokta, sköljda
  • 1 Lime, rivet skal
  • 25 gsmör

Till servering

  • 2 dlbasmatiris

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Blomkålsgryta Aloo gobi

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.