Matvetesallad med ägg och tonfisk
Foto: Helén Pe
Matvetesallad med ägg och tonfisk

Matvetesallad med ägg och tonfisk

3,8 (14 röster)

Här får matvetet sällskap av bönor, ägg och tonfisk på burk. Köp gärna en tonfisk av god kvalitet som ligger i en god olja – det lönar sig. Det här är en rätt med mycket smak och näring som dessutom mättar riktigt bra. Recept av Tareq Taylor ur kokboken Det goda livet.

Matvetesallad

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 dl matvete
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 100 g vaxbönor
  • 2 salladslökar
  • 1 burk tonfisk, i olja. á 225 g
  • 0.5 dl persilja
  • 1 citron, rivet skal och juice
  • 2 kvistar färsk dragon, eller ½ tsk torkad
  • 2 tsk fransk senap
  • 2 ägg, kokta
  • oliver, gröna och svarta med kärna
  • Till servering

  • bröd, t ex focaccia

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK