Kalkon – så blir den saftig och god
Ugnsstekt kalkon – servera en saftig, rykande varm kalkon med nykokt potatis och härlig gräddsås. Goda tillbehör är brysselkål, potatisgratäng eller sötpotatismos. Här är ett enkelt recept för en riktigt god och smakrik kalkon.
Ingredienser
- 5 kgkalkon, cirka
- 2 clementiner
- 1 klicksmör
- 2 Morötter
- 2 lökar, små
- 1 selleristjälk
Kryddsmör
- 200 gsmör
- 2 kvistarrosmarin, bladen
- 2 kvistartimjan, bladen
- 75 gTranbär
- 1 krmSvartpeppar
- flingsalt
- steksnöre
Sås
- 4 dlvispgrädde
- 2 dlVatten
- 1 tärningarkycklingbuljong
- 1 mskBalsamvinäger
- 1 tskWorcestershiresås
- 0,5 tskSoja
- Sky
- Salt och peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.