Kalkon – riktig högtidsmat.
Kalkon – riktig högtidsmat.

Kalkon – så blir den saftig och god

3,8 (55 röster)

Ugnsstekt kalkon – servera en saftig, rykande varm kalkon med nykokt potatis och härlig gräddsås. Goda tillbehör är brysselkål, potatisgratäng eller sötpotatismos. Här är ett enkelt recept för en riktigt god och smakrik kalkon.

  • Ingredienser

  • 5 kg kalkon, cirka
  • 2 clementiner
  • 1 klick smör
  • 2 morötter
  • 2 lökar, små
  • 1 selleristjälk
  • Kryddsmör

  • 200 g smör
  • 2 kvistar rosmarin, bladen
  • 2 kvistar timjan, bladen
  • 75 g tranbär
  • 1 krm svartpeppar
  • flingsalt
  • steksnöre
  • Sås

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 tärningar kycklingbuljong
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 0.5 tsk soja
  • sky
  • salt och peppar

Gör så här

LÄS VIDARE